Deel 2, Kaart 30 t/m 34, 23 kilometer
Er zijn geen wijzigingen voor deze etappe op de 9e druk.
Kaart 30-31: Door de aanleg van de A74 is de route van het Pieterpad ten zuiden van Venlo ingrijpend gewijzigd Zie: Routewijziging 8e druk, kaart 30-31.
Startpunt
RD Coördinaat: 209640 / 375444
Dichtstbijgelegen adres: Stationsplein 1, Venlo
Parkeren: Q-Park P+R Kaldenkerkerweg, Venlo
Dichtstbijgelegen OV-halte: Treinstation, Venlo
Eindpunt
RD Coördinaat: 200297 / 360441
Dichtstbijgelegen adres: Markt 5, Swalmen
Parkeren: Rijksweg Zuid, Swalmen of P+R Swalmen.
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Centrum, Swalmen
Bushaltes onderweg:
Kijk op de kaart voor de OV-haltes langs de route. Klik op een halte voor een link naar de dienstregeling.
Regiotaxi / Zonetaxi:
Regiotaxi: Omnibuzz, 0900-0699, tot 1 uur voor vertrek.
Met de NS-Zonetaxi kunt u een rit boeken van of naar een treinstation (tot 30 minuten voor vertrek).
Tussen Venlo en Swalmen:
Rechtstreekse treinverbinding. Reistijd ca. 20 minuten
De GPX-bestanden bevatten de actuele routelijn van het Pieterpad inclusief de laatste routewijzigingen die na het uitkomen van de gids zijn doorgevoerd. Tijdelijke omleidingen zijn niet in de tracks opgenomen. Het verdient daarom altijd aanbeveling om voor je gaat lopen hierboven bij "Wijzigingen" te controleren of er nog andere wijzigingen of omleidingen zijn.
De GPX-bestanden zijn bedoeld als aanvulling op de gids. De gids bevat, naast een routebeschrijving en topografische kaarten, uitgebreide omgevingsbeschrijvingen met achtergronden en wetenswaardigheden over de landschappen en plaatsen die je doorkruist.
Het GPX bestand is strikt bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan deze verder te verspreiden of te publiceren.
Venlo dankt zijn ontstaan aan de ligging aan de Maas. De stad was de overslagplaats voor goederen die over de slecht bevaarbare Maas naar Maastricht en Luik werden vervoerd met andere, kleinere schepen, dan de schepen die voeren vanuit Holland naar Venlo. Nu bepaalt een nieuwe jachthaven het gezicht van de stad. Het centrum van Venlo, in 1944 aan het Maasfront tussen Gennep en Susteren, leed zwaar onder oorlogsgeweld.
De wandelaar blijft op de oostoever van de Maas tot Maastricht. Vanaf Venlo loopt de route tot even voor Swalmen pal op en langs de grens met Duitsland. In het begin tamelijk hoog op de afzettingen van de Rijn. Bij Tegelen liggen vanouds zand- en kleiputten voor steenbakkerijen De Maas maakte naast de Rijn haar eigen dal. De steile rand is de grens. Langzaam loop de omlaag naar het Maasdal en je blijft, ook door Duits bos, dichtbij de grens. De bewoonde wereld is op afstand. Eenmaal bij de Swalm loop je met dit riviertje mee naar Swalmen, waar het in de Maas eindigt.
Keulsepoort 5, Venlo
Uitgebreide archeologische collectie, waarvan de oudste stukken stammen uit het Neolithicum. De volkskundige collectie bestaat onder meer uit aan carnaval gerelateerde voorwerpen, devotionalia, landbouwwerktuigen, keukengerei en textiel (waaronder kleding). Daarnaast verschillende wisseltentoonstellingen.
Limburgs Museum
Klaasstraat 38, Venlo
Nederlandse beeldende kunst uit de 20e eeuw, de collectie bestaat uit schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties.
Museum van Bommel van Dam
Kasteellaan 8, Tegelen
Verzameling historische keramiek en exposities met hedendaagse keramische kunst.
Keramiekcentrum Tiendschuur
Postadres
Stichting Pieterpad
Pastoor van de Loolaan 2
6823 BC Arnhem
Contactformulieren
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Heb je een horeca of overnachtingsadres langs het Pieterpad? Kijk hier voor meer informatie hoe je je adres op deze website kunt vermelden, of log direct in als je al een account hebt.
De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. De Stichting Pieterpad aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade die wandelaars op enige wijze kunnen ondervinden door gebruik te maken van de gegevens op deze website of door het wandelen van de route.
© 2020 Stichting Pieterpad | Fotografie: Wim van der Ende, Maarten Goorhuis | Inloggen |
Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de Stichting Pieterpad worden overgenomen of gebruikt.
® De naam Pieterpad en het beeldmerk zijn geregistreerde merken van de Stichting Pieterpad.