Skip to main content

Swolgen - Venlo

Deel 2, Kaart 26 t/m 29, 21 kilometer


  • Toon alle
    Verberg alle

Route informatie

Wijzigingen 10e druk van de gids (3)

cover deel2 8e druk 100x170Kaart 73: Vanwege de hoge waterstanden zijn delen van de route langs het Schuitwater en bij Zwaanenheike niet begaanbaar. Volg de blauwe lijn op de kaart om droge voeten te houden.

Kaart 74: Vanwege de hoge waterstanden kunnen delen van de route tussen Broekeind en Grubbenvorst slecht begaanbaar zijn. Volg de blauwe lijn op de kaart om droge voeten te houden.

Kaart 74: Op de pek van de routebeschrijving in de richting Zuid – Noord is per ongeluk een verkeerde tekst afgedrukt. Klik hier voor de verbeterde routebeschrijving van kaart 74.


Wijzigingen 9e druk van de gids (4)

cover deel2 9e druk 100x170Kaart 26: De route tussen Swolgen en Zwaanenheike is op enkele punten aangepast. Ook is het start- of eindpunt van de etappe nu terug in het centrum van Swolgen bij de kerk. Tussen Swolgen en het Schuitwater loopt de route nu een stukje langs de Boabelbeek en door de Pastoorswei. Verder is vlak voor Zwaanenheike een nieuw onverhard pad aan de route toegevoegd waarmee een stukje asfaltweg vermeden kan worden. (vanwege de waterstanden is de doorgehaalde tekst tijdelijk vervallen) Zie: wijzigingsblad 9e druk kaart 26.

Kaart 26: Vanwege de hoge waterstanden zijn delen van de route langs het Schuitwater niet begaanbaar. Volg de blauwe lijn op de kaart om droge voeten te houden.

Kaart 27: Een vijfsprong in de buurt van Houthuizen is tot viersprong verworden. Zie: Verbeterde routebeschrijving 9e druk, kaart 27.

Kaart 27: Vanwege de hoge waterstanden kunnen delen van de route tussen Broekeind en Grubbenvorst slecht begaanbaar zijn. Volg de blauwe lijn op de kaart om droge voeten te houden (dit is de route zoals opgenomen in de 9e druk van de gids).

Kaart 27: Tussen Broekeind en Grubbenvorst is de route aangepast en loopt nu achter Huis de Steeg en achter het voormalig klooster over een onverhard pad. Zie wijzigingsblad 9e druk kaart 27.


Startpunt en eindpunt

Startpunt
RD Coördinaat: 205573 / 389442
Dichtstbijgelegen adres: Bosweg 10, Swolgen
Parkeren: Kerk, Swolgen
Dichtstbijgelegen OV-halte: bushalte Molenzijweg, Swolgen   plan mijn ov reis  

Eindpunt
RD Coördinaat: 209640 / 375444
Dichtstbijgelegen adres: Stationsplein 1, Venlo
Parkeren: Q-Park P+R Kaldenkerkerweg, Venlo
Dichtstbijgelegen OV-halte: Treinstation, Venlo   plan mijn ov reis  


 

Openbaar vervoer

Bushaltes onderweg:
Kijk op de kaart voor de OV-haltes langs de route. Klik op een halte voor een link naar de dienstregeling.

Aanvullend OV:
Met de OV-taxi kun je een rit boeken van of naar een treinstation (reserveren tot 30 minuten voor vertrek).

Tussen Swolgen en Venlo:
Rechtstreekse busverbinding, of met trein en bus via Venray. Reistijd ca. 40 minuten    plan mijn ov reis 


GPX bestand ophalen

De GPX-bestanden bevatten de actuele routelijn van het Pieterpad inclusief de laatste routewijzigingen die na het uitkomen van de gids zijn doorgevoerd. Tijdelijke omleidingen zijn niet in de tracks opgenomen. Het verdient daarom altijd aanbeveling om voor je gaat lopen hierboven bij "Wijzigingen" te controleren of er nog andere wijzigingen of omleidingen zijn.

De GPX-bestanden zijn bedoeld als aanvulling op de gids. De gids bevat, naast een routebeschrijving en topografische kaarten, uitgebreide omgevingsbeschrijvingen met achtergronden en wetenswaardigheden over de landschappen en plaatsen die je doorkruist.

Het GPX bestand is strikt bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan deze verder te verspreiden of te publiceren.
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Maarten Goorhuis
  • Foto: Caja Heikens
  • Foto: Jan van Schijndel
  • Foto: Jan van Schijndel
  • Foto: Henk Coppus

Langs de route

Limburgs Museum

Keulsepoort 5, Venlo
Uitgebreide archeologische collectie, waarvan de oudste stukken stammen uit het Neolithicum. De volkskundige collectie bestaat onder meer uit aan carnaval gerelateerde voorwerpen, devotionalia, landbouwwerktuigen, keukengerei en textiel (waaronder kleding). Daarnaast verschillende wisseltentoonstellingen.
Limburgs Museum

Museum van Bommel van Dam

Keulsepoort 1, 5911BX Venlo
Nederlandse beeldende kunst uit de 20e eeuw, de collectie bestaat uit schilder- en tekenkunst, beeldhouwkunst, fotografie en installaties.
Museum van Bommel van Dam

Advertenties

Camping De Merel, Melderslo

Camping Boszicht, Lottum

Herberg de Lindehoeve, Grubbenvorst

Brasserie Lekker Gewoën, Grubbenvorst

B&B Mi Ranchito, Grubbenvorst

Art, Bed & Breakfast, Schandelo

Hotel-Restaurant Valuas, Venlo

B&B | Hotel Villa Anna, Venlo

Stadsherberg Ald Weishoès, Venlo

Café De Klep, Venlo

B&B New Park Edition, Venlo

Hotel-Restaurant Wilhelmina, Venlo

B&B Villa Wambach, Tegelen