Skip to main content

De gids

je reisgenoot onderweg


De route van het Pieterpad is uitgegeven in een gids die bestaat uit twee delen. De gids is je reisgenoot voor het Pieterpad en bevat alle informatie die je nodig hebt om de route kunnen lopen.
De route is daarnaast ook in het veld gemarkeerd.

Twee delen

in beide richtingen


Deel 1 van de gids beschrijft de noordelijke helft van de route van Pieterburen naar Vorden,  deel 2 de zuidelijke helft van Vorden naar de Sint Pietersberg. Om het hele Pieterpad te lopen heb je dus beide delen nodig.

De route is beschreven en gemarkeerd in twee richtingen Je kunt dus net zo makkelijk van noord naar zuid lopen als andersom.

Voorbeeld van een pagina uit de gids

Kaart en beschrijving

stap-voor-stap routebeschrijving


De gids bestaat uit 26 dagetappes met routekaart en routebeschrijving. De gemiddelde afstand per etappe ligt tussen de 15 en 22 kilometer. Elke etappe bestaat uit een aantal topografische routekaartjes (schaal 1:25.000) die ca. 5 tot 7 kilometer bestrijken, waarop de route is ingetekend met daarnaast een stap-voor-stap routebeschrijving in twee richtingen.
Op de bovenste helft van de pagina staat de routebeschrijving in de richting van noord naar zuid, de onderste helft de andere richting. Wie van zuid naar noord wil lopen gebruikt de gids dus van achteren naar voren.

Onverharde wegen

gedetailleerde kaarten


Op de kaarten in de gids kun je precies zien waar de route onverhard is (wit/rode stippellijn) of verhard (doorgetrokken rode lijn). De locaties van voorzieningen zoals bushaltes en treinstations vind je ook terug op de kaart. Ook wegwijzers en ANWB-paddenstoelen zijn voor een gemakkelijke oriëntatie met hun nummer ingetekend op de kaart.

Foto: Maartje van der Eem

Foto: Maarten Goorhuis

Dagetappes

26 dagetappes uitgeschreven


De dagetappes zijn slechts een suggestie.
Je kunt natuurlijk naar believen een andere dagindeling samenstellen.

Omgevingsbeschrijvingen

Achtergronden en wetenswaardigheden


Uitgebreide omgevingsbeschrijvingen per streek met achtergronden en wetenswaardigheden over de landschappen en plaatsen die je doorkruist. De omgevingsbeschrijvingen schetsen de historische en culturele achtergronden die speciek zijn voor de streek. Deze zijn aangevuld met kijkpunten die per routekaartje worden uitgelicht. De omgevingsbeschrijvingen zorgen ervoor dat je met meer kennis en informatie, en daardoor met andere ogen wandelt. Lees ze daarom voor je op stap gaat, dan zie je meer onderweg.

Horeca en openbaar vervoer

Handige extra informatie

In de gids zijn plaatsen met horecavoorzieningen aangeduid op de kaart, net als de haltes van het openbaar vervoer in de buurt van de route. De details daarvan vind je hier op de website.

Steun het Pieterpad

Door je gids of andere producten via deze website te bestellen steun je het Pieterpad en kunnen we de routes, gidsen en website blijven onderhouden en vernieuwen.
Een vrijwillige donatie is ook meer dan welkom!

Dank je wel!