4
4.0 van de 1 stem(men)
Hotel Grand Cafe De Gravin van Vorden is een kleinschalig familiehotel in Vorden
Stationsweg 24, 7251 EM Vorden
0 meter van de route.
Ligt aan de etappe(s) Laren (Gld) - Vorden , Vorden - Zelhem .
Geplaatst in Hotel

Detailinformatie

Hotel Grand-Cafe De Gravin van Vorden: duurzame Achterhoekse gastvrijheid op maat
Vanaf 1 maart 2022 heropent De Gravin van Vorden haar deuren. Het al lange tijd bestaande hotel-restaurant maakt plaats voor een hotel-grand café concept en is een modern familiebedrijf in wording onder dagelijkse leiding van Annemarie en Nico Mensink ( Achterhoekse en Twentse roots). Daarnaast bestaat het team uit hun zoon en horeca ondernemer Huub Mensink en uit gastvrije medewerkers uit het dorp en de regio, die graag hun kennis en passie voor de regio delen met hun gasten.

Het aanbod
De Gravin van Vorden kent een lange geschiedenis (voorheen café Bloemendaal) en is gevestigd in een prachtig pand met een traditionele uitstraling. Het is de plek waar lang geleden de arbeiders uit Vorden hun loon uitbetaald kregen en vaak ook weer uitgaven.
De huidige Gravin bestaat uit een grand café, een groot tuinterras en een multifunctionele ruimte (voorheen een paardentramstation), die ruimte biedt voor diverse evenementen (van bruiloften tot proeverijen/vergaderingen). Het hotel heeft 15 kamers en een losstaand appartement.
De kaart van de Gravin richt zich op de koffie met taart, lunch, borrel en diner met een aantal mooie, eenvoudige streekgebonden gerechten. Vegetarische maaltijden zijn voor de Gravin een volwaardig onderdeel van de kaart. Uiteraard ontbreken de lokale bieren, wijnen, een juice bar en een professionele espressomachine niet.

De Locatie

De Gravin van Vorden ligt nabij de levendige dorpskern en tegenover het station van Vorden, ofwel ideaal voor OV-reizigers. Omdat het hotel op de route ligt, lopen Pieterpad wandelaars vanzelf het hotel tegemoet, evenals de fietsers van de achtkastelenroute rondom Vorden. Voor levensgenieters is er ook voldoende te beleven bij de Gravin van Vorden, met name door de regionale gerechten en producten.

De kernwaardes van de Gravin:
• Gastvrijheid op maat: De Gravin onderscheidt zich door gastvrijheid met persoonlijke aandacht voor iedere gast in een huiselijke setting. Onze doelgroepen zijn wandelaars, fietsers en levensgenieters, die wij gedurende de gehele dag bedienen van een heerlijke koffie in de ochtend tot en met de borrel en het diner. Het streven is om laag drempelig en no-nonsense te zijn in de Achterhoekse traditie: we serveren voor elk wat wils: van een kop koffie tot en met een complete maaltijd met lokale wijnen.
• Duurzaamheid: De Gravin loopt voorop in duurzaamheid. Het gebouw is onlangs voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp en bij de inrichting is gebuikt gemaakt van gerecyclede producten. Daarnaast is in de bedrijfsvoering duurzaamheid meegenomen met de keuze van materialen, producten (bijv. koffie) en ingrediënten en wordt gekeken of afval bijvoorbeeld kan worden hergebruikt.
• Lokale partners & producten: De Gravin werkt zo veel mogelijk samen met lokale, ambachtelijke leveranciers. Lokale leveranciers sluiten goed aan bij duurzaamheid, maar ook bij de regio ervaring van gasten: kom bij de Gravin van Vorden en ervaar de smaak van de Achterhoek (o.a. bier, mosterd, koffie, kaas, vlees).
Het team van De Gravin van Vorden maakt graag kennis met u
• De Gravin van Vorden,
• Stationsweg 24, 7251 EM Vorden
• 0575-551 227
• www.gravinvanvorden.nl
• Facebook/Ins
 
Deze accommodatie beschikt over 15 gastenkamers.
Opties: ontbijtmogelijkheid, lunch/lunchpakket, diner, vega(n)/glutenvrij, biologisch, gratis Wifi, eetgelegenheid dichtbij, horeca dichtbij, eigen douche/toilet, balkon/terras/tuin, gratis parkeren, linnengoed aanwezig
Extra:
Stationsweg 24, 7251 EM Vorden, 0575-51227

Deze accommodatie ligt 0 meter van de route.
Ligt aan de etappe(s): Laren (Gld) - Vorden , Vorden - Zelhem
 

Stationsweg 24, 7251 EM Vorden
Waardeer dit:

Bij het plaatsen van een beoordeling met behulp van onderstaand formulier wordt om het emailadres gevraagd. Deze wordt niet getoond bij de reactie op de website.

Contact

Postadres
Stichting Pieterpad
Pastoor van de Loolaan 2
6823 BC  Arnhem

Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KVK: 09182981
BTW: NL819452701B01

Contactformulieren

Accommodaties

Heb je een horeca of overnachtingsadres langs het Pieterpad? Kijk hier voor meer informatie hoe je je adres op deze website kunt vermelden, of log direct in als je al een account hebt.

Steun ons

Het Pieterpad is in beheer bij de Stichting Pieterpad. Vrijwilligers onderhouden deze wandelroute. Het Nivon is de uitgever van de gidsen.

Door de aankoop van de gids of andere artikelen uit de winkel ondersteun je ons werk. Je kunt het Pieterpad ook steunen door middel van een donatie.

Disclaimer

De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. De Stichting Pieterpad aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade die wandelaars op enige wijze kunnen ondervinden door gebruik te maken van de gegevens op deze website of door het wandelen van de route.

© 2022 Stichting Pieterpad   |  Fotografie: Maarten Goorhuis of anders aangegeven  |  Inloggen
Niets van deze website mag zonder schriftelijke toestemming van de Stichting Pieterpad worden overgenomen of gebruikt.
® De naam Pieterpad en het beeldmerk zijn geregistreerde merken van de Stichting Pieterpad.

Een website van Netnog websites