Skip to main content

 

Pieterpad Jubileum Terras op 10 juni in Overijssel

06 juni 2023


Dit jaar bestaat het Pieterpad 40 jaar, en wie jarig is trakteert. De stichting Pieterpad deelt daarom verjaarsgebak uit aan de Pieterpad wandelaars. Met een mobiel terras nemen de vrijwilligers van de stichting het hele jaar door standplaatsen in langs de route.

Op 10 juni zal het Pieterpad Terras ’s ochtends van 10 tot 12 uur te vinden zijn op de etappe Hardenberg – Ommen aan de Landsweg in de buurt van de kruising met de Oldemeijerweg in Diffelen. In de middag is het terras van 14 tot 16 uur te vinden op de etappe Ommen - Hellendoorn aan de Boksloot nabij de kruising van de Steenhaarweg en de Veldhuizenweg in Hellendoorn.

Het Pieterpad is op 4 juni in 1983 in Vorden officieel geopend, in aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens, door toenmalig staatssecretaris Piet van Zijl. Het pad was direct een groot succes en heeft de toon gezet voor de ontwikkeling van nog veel meer lange-afstand wandelroutes en streekpaden in Nederland. 

 De route heeft zich in die 40 jaar voortdurend ontwikkeld. Bij de opening in 1983 was het pad nog 460 kilometer lang. Bij het uitkomen van de 10e druk is de lengte gegroeid naar 505 kilometer. Het pad beweegt steeds mee met de veranderingen in de omgeving en het landschap. Steeds zoeken de medewerkers van de stichting Pieterpad weer naar de beste en mooiste paden om kansen te benutten en bedreigingen te pareren. In de laatste druk van de Pieterpad wandelgids is ongeveer 60 kilometer van de route aangepast. Ongeveer 40% van de huidige route is nog gelijk aan de oorspronkelijke route uit 1983.