Skip to main content

 

Pieterpad Jubileum Terras in Drenthe en noord-Overijssel

17 mei 2023


Dit jaar bestaat het Pieterpad 40 jaar, en wie jarig is trakteert. De stichting Pieterpad deelt daarom verjaarsgebak uit aan de Pieterpad wandelaars. Met een mobiel terras nemen de vrijwilligers van de stichting het hele jaar door standplaatsen in langs de route.

Op 20 mei zal het Pieterpad Terras ’s ochtends van 10 tot 12 uur te vinden zijn op de etappe Zuidlaren – Rolde aan het Schipborgsche Diep en ’s middags van 14 tot 16 uur op de etappe Rolde – Schoonloo langs de Koestukkenweg of bij het Meindersveen. Op 21 mei is het Pieterpad Terras van 10 tot 12 uur te vinden op de etappe Sleen – Coevorden langs de Jongbloedvaart bij Erm, en ’s middag van 14 tot 16 uur op de etappe Coevorden – Hardenberg aan de Anerschweg bij Ane.

Het Pieterpad is op 4 juni in 1983 in Vorden officieel geopend in aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens. Er zijn verschillende feestelijkheden rond het 40-jarige jubileum van het Pieterpad gepland. Zo staan er verschillende nieuwe producten op stapel die in het jubileumjaar worden gepresenteerd. Ook zal het eind-/startpunt op de Sint-Pietersberg beter aangekleed worden.