Skip to main content

 

40 jaar Pieterpad

04 april 2023


Met Pasen vind je ons in Limburg! Dit jaar bestaat het Pieterpad 40 jaar, en wie jarig is trakteert. De stichting Pieterpad gaat daarom verjaarsgebak uitdelen aan de Pieterpad wandelaars. Met een mobiel terras nemen de vrijwilligers van de stichting het hele jaar door standplaatsen in langs de route, te beginnen met Pasen in Zuid en Midden Limburg.

Op 9 april zal het Pieterpad Terras ’s ochtends van 10 tot 12 uur te vinden zijn op de etappe Venlo – Swalmen bij de groeve Wambach en ’s middags van 14 tot 16 uur op de etappe Montfort – Sittard vlak voor Isenbruch. Op 10 april is het Pieterpad terras van 10 tot 12 uur te vinden op de etappe Sittard – Strabeek aan de voet van de Wanenberg in Windraak, nabij de Heemtuin, en ’s middag van 14 tot 16 uur op de etappe Strabeek – Maastricht aan het eind van de Molenweg in Bemelen. Wie weet zien we je als verjaarsvisite op ons feestje op één van deze locaties.

Het Pieterpad is op 4 juni in 1983 in Vorden officieel geopend in aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens, waarbij toen een handwijzer is onthuld door Staatssecretaris Piet van Zijl. De wijzer staat er nog steeds, maar is intussen aan het 3e exemplaar toe. Er zijn uiteraard verschillende feestelijkheden rond het 40-jarige jubileum van het Pieterpad gepland. Zo staan er verschillende nieuwe producten op stapel die in het jubileumjaar worden gepresenteerd. Ook zal het eind-/startpunt op de Sint-Pietersberg beter aangekleed worden.