Route -> deel II, 9e druk (2016)

Inhoud

Etappe kaart bladzijde soort
Braamt - Millingen aan de Rijn 12 65 Wijziging dienstregeling veerboot
Vierlingsbeek - Swolgen 23 97 Verbeterde routebeschrijving
Vierlingsbeek - Swolgen 24 99 Routewijziging / Omleiding
Swolgen - Venlo 26 103 Verbeterde routebeschrijving
Swolgen - Venlo 27 105 Verbeterde routebeschrijving
Strabeek - Sint Pietersberg 48 183 Verbeterde routebeschrijving
Strabeek - Sint Pietersberg 50 190 Aansluiting met GR5
       

In onderstaande teksten wordt met regelnummers gewerkt. Regels worden geteld vanaf de eerste zin van de routebeschrijving op een bladzijde. Regels met de etappe-aanduiding en over de bereikbaarheid, overnachten en horeca worden niet meegeteld. Wanneer u in de richting zuid-noord loopt worden de regels van de routebeschrijving in de noord-zuid richting ook niet meegeteld. Ook andere teksten dan de routebeschrijving (zoals bijvoorbeeld aanlooproutes in cursief) worden niet meegeteld.

De eerste en de laatste regel van de hieronder opgenomen nieuwe of verbeterde routebeschrijving zijn herkenbaar terug te vinden in uw boekje.

In de informatieblokjes rechtsboven elke wijziging is weergegeven of de gewijzigde route is gemarkeerd en of de wijziging noodzakelijk is. Wanneer de wijziging als noodzakelijk staat aangeduid, dan is het niet meer mogelijk om de route of de routebeschrijving uit de gids te gebruiken. Als de wijziging niet noodzakelijk is, betreft de wijziging een verbetering. U kunt in dat geval ook de route uit de gids nog volgen maar dit wordt niet aangeraden omdat in de meeste gevallen de markering de gewijzigde route zal aangeven. 


Wijziging veerdienstregeling

Etappe Braamt - Millingen aan de Rijn

Kaart 12, blz 65 (196)

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-01-2013

 n.v.t

 n.v.t.

 n.v.t.

De dienstregeling van het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden / Tolkamer is aangepast. Kijk voor de actuele dienstregeling op:

https://kievitsveerdiensten.com/index.php/millingen-aan-de-rijn-pannerden/

 

Het telefoonnummer van de veerdienst is gewijzigd in: 0481-440244. Voor meer informatie kijk op www.kievitsveerdiensten.com.

 

Terug


Verbeterde Routebeschrijving

Etappe Vierlingsbeek - Swolgen

Kaart 23, blz 97

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 17-08-2018

 Ja

 nvt

 nvt

In de Boschhuizer bergen zijn extra bankjes geplaatst waardoor de routebeschrijving in de gids niet meer helemaal correct is.

Richting Noord - Zuid

kaart 23, blz 97, regel 7

Het slingert over rulle paden tussen jeneverbessen en door stuifzand. Bij een bank (de derde) gaat het pad naar links en wordt het een zandweg.

Lees nu verder bij regel 10.

Richting Zuid - Noord

kaart 23, blz 97, regel 12

De weg komt met wat slingers uit bij een zandverstuiving. Bij een houten bank rechts houden, verderop bij de tweede bank ook en de witte paaltjes verder volgen tot u weer door een klaphek bent gegaan.

Lees nu verder bij regel 15.

 

Printversie    Terug


Routewijziging / Omleiding

Etappe Vierlingsbeek - Swolgen

Kaart 24, blz 99

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte wijziging:

Extra lengte:

 27-05-2018

 Ja

 Ja

 2,8 km

 1 km

Ten noorden van Wanssum wordt een nieuwe rondweg aangelegd. De route tussen de Nieuwlandsche bossen en het centrum van Wanssum is daardoor aangepast. Aan de zuidkant van Wanssum wordt gewerkt aan een dijkverhoging waardoor de Sportlaan tot in de tweede helft van 2020 niet gebruikt kan worden.

Richting Noord - Zuid

kaart 24, blz 99, regel 5

Er volgt een bruggetje en aan de bosrand buigt het naar rechts. Einde rechtsaf, volg het paadje langs het weiland. Rechts aanhouden.
Op kruising linksaf en via fietspad en fietsbrug de rondweg (in aanleg) passeren. Daarna linksaf en deze weg vervolgen. Op kruising rechtdoor, Het Zandt. Einde rechts. Op kruising rechtdoor, daarna in een bocht naar rechts rechtdoor, St. Leonardsweg. Einde rechts en direct weer links, Pastoorstraat. Uitgekomen op de Venrayseweg rechtsaf. Eerste weg links, Beemdweg. Er volgt een haakse bocht naar rechts. Aan het einde linksaf Postbaan. Eerste links, Gagel. Aan het einde rechtsaf, Sportlaan. Deze ruim 650 m volgen tot waar twee paden naar links afgaan.

Lees nu verder bij regel 13.

Richting Zuid - Noord

kaart 24, blz 99, regel 3

U komt uit op een brede zandweg die u naar rechts opgaat. Na ca. 650 linksaf gaan, Gagel. Op kruising rechts, Postbaan en daarna eerste rechts, Beemdweg. Na een bocht naar links komt het uit op de Venrayseweg. Deze oversteken en rechtsaf slaan. Eerde links, De Houskuilstraat en direct daarna rechts, Pastoorstraat. Einde rechts en vlak daarna weer links, St. leonardsweg (zwarte klinkers). Op een asfaltweg verder rechtdoor. Na huisnr. 19 linksaf, Het Zandt. De weg gaat over in een fietspad, via het fietspad rechtsaf over de fietsbrug gaan. Daarna op kruising rechts. Verderop links een paadje inslaan langs weiland. Na een scherpe bocht naar links loopt het al snel langs de bosrand en buigt daarna het bos in.

Lees nu verder bij regel 11.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 26, blz 103

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 03-12-2016

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Een informatiepaneel en wandelwijzer die in de beschrijving worden genoemd zijn verplaatst naar een andere plek langs de route.

Richting Noord - Zuid

kaart 26, blz 103, regel 13

Linksaf, en de eerste bosweg rechts nemen. Na ca. 700 m, voor een flauwe bocht naar links, rechtsaf een smal bospad inslaan. 

Lees nu verder bij regel 16.

Richting Zuid - Noord

kaart 26, blz 103, regel 4

Na een tijdje krijgt u rechts bos en links weiland. Neem dan, ter hoogte van een informatiepaneel en een wandelwijzer, een smal bospad naar rechts.

Lees nu verder bij regel 6.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 27, blz 105

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 17-06-2017

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Een vijfsprong is tot viersprong verworden.

Richting Noord - Zuid

kaart 27, blz 105, regel 2

Dit komt uit op een landbouwweg die u links aanhoudend opgaat. Op een viersprong rechtdoor. 

Lees nu verder bij regel 4.

Richting Zuid - Noord

kaart 27, blz 105, regel 15

Hier rechts aanhouden. Op een viersprong rechtdoor gaan en goed 150 m verder rechts aanhoudend een bosweg opgaan.

Lees nu verder bij regel 17.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Strabeek - Sint Pietersberg

Kaart 48, blz 183

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 07-05-2017

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Door de ondertunneling van de A2 door Maastricht is de kruising tussen de Scharnerweg en de N2 veranderd.

Richting Noord - Zuid

kaart 48, blz 183, regel 5

Na verkeerslichten heet het de Weth. van Caldenborghlaan. Deze naar links verder volgen. Twee maal op een rotonde rechtdoor gaan. Aan het eind bij het zebrapad oversteken en met een tunneltje onder het spoor doorgaan.  

Lees nu verder bij regel 10.

Richting Zuid - Noord

kaart 48, blz 183, regel 3

Aan de overzijde, bij Y-15770, de Scharnerweg opgaan richting Bemelen. Twee maal op een rotonde rechtdoor gaan. Kort na de tweede rotonde, bij Y-4341, op een splitsing rechtsaf, Wethouder van Caldenborghlaan. Bij stoplichten rechtdoor, Bemelerweg.  

Lees nu verder bij regel 8.

 

Printversie    Terug


Aansluiting met GR5

Etappe Strabeek- Sint Pietersberg

Kaart 50, blz 190

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-09-2016

 Gedeeltelijk

 n.v.t.

 1,1 km

Vanaf september 2016 is het eind- / startpunt van het Pieterpad verplaatst naar een nieuw uitzichtpunt boven de mergelgroeve, dit is opgenomen in de 9e druk. De GR5 heeft haar route ook gewijzigd en sluit bij het nieuwe eind- / startpunt punt weer aan op het Pieterpad. De route door de groeve is echter nog niet permanent opengesteld. Wandelaars die aansluiting willen maken met de GR5 als de groeve gesloten is kunnen onderstaande route volgen vanaf het nieuwe eindpunt.

Richting Noord - Zuid

kaart 50, blz 191, regel 14 

Vanaf het eind- / startpunt via de asfaltweg teruglopen in de richting waar u vandaan kwam. Na ca. 500 m een onverharde weg linksaf nemen langs de groeve. Deze weg volgen. Na ca. 750 m, op een enigszins open plek en vlak voordat het pad weer naar beneden en het bos ingaat, komt van rechts een voetpad omhoog met de bekende wit-rode markering. Dit is de GR5. Op dit punt u rechtsaf naar beneden de GR5 volgen richting Hoek van Holland, of verder rechtdoor over de GR5, eerst naar Kanne en uiteindelijk naar Nice.

 

 

Printversie    Terug


Heeft u opmerkingen over deze druk klik dan hier.