Route -> deel II, 9e druk (2016)

Inhoud

Etappe kaart bladzijde soort
Braamt - Millingen aan de Rijn 9 49 Omleiding
Braamt - Millingen aan de Rijn 12 65 Wijziging dienstregeling veerboot
Vierlingsbeek - Swolgen 23 97 Verbeterde routebeschrijving
Vierlingsbeek - Swolgen 24 99 Routewijziging / Omleiding
Swolgen - Venlo 26 103 Verbeterde routebeschrijving
Swolgen - Venlo 27 105 Verbeterde routebeschrijving
Strabeek - Sint Pietersberg 48 183 Verbeterde routebeschrijving
Strabeek - Sint Pietersberg 50 190 Aansluiting met GR5
       

In onderstaande teksten wordt met regelnummers gewerkt. Regels worden geteld vanaf de eerste zin van de routebeschrijving op een bladzijde. Regels met de etappe-aanduiding en over de bereikbaarheid, overnachten en horeca worden niet meegeteld. Wanneer u in de richting zuid-noord loopt worden de regels van de routebeschrijving in de noord-zuid richting ook niet meegeteld. Ook andere teksten dan de routebeschrijving (zoals bijvoorbeeld aanlooproutes in cursief) worden niet meegeteld.

De eerste en de laatste regel van de hieronder opgenomen nieuwe of verbeterde routebeschrijving zijn herkenbaar terug te vinden in uw boekje.

In de informatieblokjes rechtsboven elke wijziging is weergegeven of de gewijzigde route is gemarkeerd en of de wijziging noodzakelijk is. Wanneer de wijziging als noodzakelijk staat aangeduid, dan is het niet meer mogelijk om de route of de routebeschrijving uit de gids te gebruiken. Als de wijziging niet noodzakelijk is, betreft de wijziging een verbetering. U kunt in dat geval ook de route uit de gids nog volgen maar dit wordt niet aangeraden omdat in de meeste gevallen de markering de gewijzigde route zal aangeven. 


Omleiding

Etappe Braamt - Millingen aan de Rijn

Kaart 09, blz 49

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte wijziging:

Extra lengte:

 30-08-2019

 ja

 ja

 3,9 km

 800 m

Het viaduct over snelweg A3 bij Rietbroek wordt vanaf 2 september 2019 gerenoveerd en is daardoor zeker tot begin december 2019 gestremd. Er is een gemarkeerde omleidingsroute vanaf de Hulzenberg tot de bebouwde kom van Hoch Elten.

Richting Noord - Zuid

kaart 9, blz 49, regel 7

Bovenaan bij de uitkijktoren rechts houden en afdalen via een brede bosweg. Op kruising rechtdoor en daarna op splitsing rechts. Een zijweg naar links negeren en daarna op splitsing linksaf. Einde rechts en direct daarna weer linksaf, een dalen bospad wat verderop langs de bosrand komt te lopen. Pad aflopen en aan het einde linksaf en vlak daarna weer rechtsaf (het Naoberpad voegt zich hier bij de route). Ook dit pad geheel aflopen tot het einde aan de bosrand bij een voormalige loopgraaf uit de eerste Wereldoorlog. Linksaf langs grenspaal 697 gaan. Uitgekomen bij een tankstation langs de bosrand blijven lopen tot aan de doorgaande weg. De weg oversteken en dan linksaf langs de weg en onder de snelweg doorgaan.

Na huisnr. 201 een asfaltweg naar links inslaan, Hohe Heide. Na ca. 750 m, ter hoogte van een asfaltweggetje naar links, rechtsaf een boslaan inslaan achter een slagboom. Dit pad aflopen tot een kruising van zandpaden, vlak voor een kruising met een asfaltweg. Linksaf slaan, de asfaltweg oversteken en rechtdoor een boslaan achter een metalen afsluiting ingaan. Nu de tweede rechts nemen, een stijgend pad (verboden voor ruiters). Dit pad aflopen tot het einde op een asfaltweg ter hoogte van een zendmast. Eerste weg links, Graf Wichmann-Allee. Na een bocht naar rechts op kruising rechtdoor, Graf Wichmann-Allee. Deze buigt rechts en gaat omhoog. 

Lees nu verder bij kaart 10, regel 4.

Richting Zuid - Noord

kaart 10, blz 59, regel 16

Even verder op kruising rechtdoor, Graf Wichmann-Allee. Einde rechtsaf en iets verder rechtdoor gaand het bos inlopen (links staat een zendmast), neem het rechter van de twee paden. Dit dalende pad geheel uitlopen. Op het einde linksaf en een asfaltweg oversteken. Vlak daarna op kruising van zandpaden rechts. Pad uitlopen en aan het einde op een asfaltweg linksaf. Op kruising met een doorgaande verkeersweg rechts (neem het voetpad aan de overzijde van de weg) en onder het snelwegviaduct doorgaan.

Voor een tankstation naar rechts gaan (richting LKW Wohnwagen), langs de bosrand lopen en dan rechtdoor gaand een bospad ingaan (Bergherbos). Direct na een oude loopgraaf uit de eerste Wereldoorlog en grenspaal 697, schuin naar rechts een boslaan inslaan, een stijgend pad. Op kruising rechtdoor en vlak daarna aan het einde linksaf (het Noaberpad gaat hier naar rechts) en direct weer rechtsaf, een stijgend pad langs de bosrand. Dit pad rechtdoor gaand geheel uitlopen. Aan het einde rechtsaf en direct weer linksaf. Op splitsing rechts en op de volgende splitsing links. Nu verder rechtdoor en omhoog naar de uitkijktoren op de Hulzenberg. Na de toren linksaf een smal dalend pad nemen.

Lees nu verder bij kaart 9, regel 13.

   

Printversie    Terug


Wijziging veerdienstregeling

Etappe Braamt - Millingen aan de Rijn

Kaart 12, blz 65 (196)

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-01-2013

 n.v.t

 n.v.t.

 n.v.t.

De dienstregeling van het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden / Tolkamer is aangepast. Kijk voor de actuele dienstregeling op:

https://kievitsveerdiensten.com/index.php/millingen-aan-de-rijn-pannerden/

 

Het telefoonnummer van de veerdienst is gewijzigd in: 0481-440244. Voor meer informatie kijk op www.kievitsveerdiensten.com.

 

Terug


Verbeterde Routebeschrijving

Etappe Vierlingsbeek - Swolgen

Kaart 23, blz 97

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 17-08-2018

 Ja

 nvt

 nvt

In de Boschhuizer bergen zijn extra bankjes geplaatst waardoor de routebeschrijving in de gids niet meer helemaal correct is.

Richting Noord - Zuid

kaart 23, blz 97, regel 7

Het slingert over rulle paden tussen jeneverbessen en door stuifzand. Bij een bank (de derde) gaat het pad naar links en wordt het een zandweg.

Lees nu verder bij regel 10.

Richting Zuid - Noord

kaart 23, blz 97, regel 12

De weg komt met wat slingers uit bij een zandverstuiving. Bij een houten bank rechts houden, verderop bij de tweede bank ook en de witte paaltjes verder volgen tot u weer door een klaphek bent gegaan.

Lees nu verder bij regel 15.

 

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Vierlingsbeek - Swolgen

Kaart 24, blz 99

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte wijziging:

Extra lengte:

 27-05-2018

 Ja

 Ja

 0,8 km

 0,6 km

Ten noorden van Wanssum is een nieuwe rondweg aangelegd. De route tussen de Nieuwlandsche bossen en het centrum van Wanssum is daardoor aangepast.

Richting Noord - Zuid

kaart 24, blz 99, regel 5

Er volgt een bruggetje en aan de bosrand buigt het naar rechts. Einde rechtsaf, volg het paadje langs het weiland. Rechts aanhouden. Op kruising linksaf en via fietspad en fietsbrug de rondweg passeren. Daarna linksaf en deze weg vervolgen tot Het Zandt.

Lees nu verder bij regel 8.

Richting Zuid - Noord

kaart 24, blz 99, regel 8

Na huisnr. 19 linksaf, Het Zandt. De weg gaat over in een fietspad, via het fietspad rechtsaf over de fietsbrug gaan. Daarna op kruising rechts. Verderop links een paadje inslaan langs weiland. Na een scherpe bocht naar links loopt het al snel langs de bosrand en buigt daarna het bos in.

Lees nu verder bij regel 11.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 26, blz 103

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 03-12-2016

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Een informatiepaneel en wandelwijzer die in de beschrijving worden genoemd zijn verplaatst naar een andere plek langs de route.

Richting Noord - Zuid

kaart 26, blz 103, regel 13

Linksaf, en de eerste bosweg rechts nemen. Na ca. 700 m, voor een flauwe bocht naar links, rechtsaf een smal bospad inslaan. 

Lees nu verder bij regel 16.

Richting Zuid - Noord

kaart 26, blz 103, regel 4

Na een tijdje krijgt u rechts bos en links weiland. Neem dan, ter hoogte van een informatiepaneel en een wandelwijzer, een smal bospad naar rechts.

Lees nu verder bij regel 6.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 27, blz 105

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 17-06-2017

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Een vijfsprong is tot viersprong verworden.

Richting Noord - Zuid

kaart 27, blz 105, regel 2

Dit komt uit op een landbouwweg die u links aanhoudend opgaat. Op een viersprong rechtdoor. 

Lees nu verder bij regel 4.

Richting Zuid - Noord

kaart 27, blz 105, regel 15

Hier rechts aanhouden. Op een viersprong rechtdoor gaan en goed 150 m verder rechts aanhoudend een bosweg opgaan.

Lees nu verder bij regel 17.

 

Printversie    Terug


Verbeterde routebeschrijving

Etappe Strabeek - Sint Pietersberg

Kaart 48, blz 183

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 07-05-2017

 Ja

 n.v.t.

 n.v.t.

Door de ondertunneling van de A2 door Maastricht is de kruising tussen de Scharnerweg en de N2 veranderd.

Richting Noord - Zuid

kaart 48, blz 183, regel 5

Na verkeerslichten heet het de Weth. van Caldenborghlaan. Deze naar links verder volgen. Twee maal op een rotonde rechtdoor gaan. Aan het eind bij het zebrapad oversteken en met een tunneltje onder het spoor doorgaan.  

Lees nu verder bij regel 10.

Richting Zuid - Noord

kaart 48, blz 183, regel 3

Aan de overzijde, bij Y-15770, de Scharnerweg opgaan richting Bemelen. Twee maal op een rotonde rechtdoor gaan. Kort na de tweede rotonde, bij Y-4341, op een splitsing rechtsaf, Wethouder van Caldenborghlaan. Bij stoplichten rechtdoor, Bemelerweg.  

Lees nu verder bij regel 8.

 

Printversie    Terug


Aansluiting met GR5

Etappe Strabeek- Sint Pietersberg

Kaart 50, blz 190

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-09-2016

 Gedeeltelijk

 n.v.t.

 1,1 km

Vanaf september 2016 is het eind- / startpunt van het Pieterpad verplaatst naar een nieuw uitzichtpunt boven de mergelgroeve, dit is opgenomen in de 9e druk. De GR5 heeft haar route ook gewijzigd en sluit bij het nieuwe eind- / startpunt punt weer aan op het Pieterpad. De route door de groeve is echter nog niet permanent opengesteld. Wandelaars die aansluiting willen maken met de GR5 als de groeve gesloten is kunnen onderstaande route volgen vanaf het nieuwe eindpunt.

Richting Noord - Zuid

kaart 50, blz 191, regel 14 

Vanaf het eind- / startpunt via de asfaltweg teruglopen in de richting waar u vandaan kwam. Na ca. 500 m een onverharde weg linksaf nemen langs de groeve. Deze weg volgen. Na ca. 750 m, op een enigszins open plek en vlak voordat het pad weer naar beneden en het bos ingaat, komt van rechts een voetpad omhoog met de bekende wit-rode markering. Dit is de GR5. Op dit punt u rechtsaf naar beneden de GR5 volgen richting Hoek van Holland, of verder rechtdoor over de GR5, eerst naar Kanne en uiteindelijk naar Nice.

 

 

Printversie    Terug


Heeft u opmerkingen over deze druk klik dan hier.