Route -> deel II, 8e druk (2010)

Inhoud

Etappe kaart bladzijde soort
Vorden - Zelhem 1 33 Routewijziging
Vorden - Zelhem 2 35 Routewijziging
Zelhem - Braamt 7 45 Routewijziging
Braamt - Millingen aan de Rijn 9 49 Routewijziging
Braamt - Millingen aan de Rijn 12 65 (196) Wijziging veerdienstregeling
Millingen aan de Rijn - Groesbeek 14 69 Routewijziging
Millingen aan de Rijn - Groesbeek 16 73 Routewijziging
Groesbeek - Gennep 18 85 Routewijziging
Gennep - Vierlingsbeek 19 87 Routewijziging
Gennep Vierlingsbeek 20 89 Markering
Vierlingsbeek - Swolgen 23 97 Verbeterde routebeschrijving
Vierlingsbeek - Swolgen 24 99 Routewijziging
Vierlingsbeek - Swolgen 25 101 Routewijziging
Swolgen - Venlo 26 103 Verbeterde routebeschrijving
Swolgen - Venlo 28 107 Verbeterde routebeschrijving
Venlo - Swalmen 30-31 119-121 Routewijziging
Swalmen - Montfort 35-36 135-137 Route met hond
Swalmen - Montfort 36 137 Routewijziging
Swalmen - Montfort 38 143 Routewijziging
Strabeek - Sint Pietersberg 49 189 Routewijziging
       

In onderstaande teksten wordt met regelnummers gewerkt. Regels worden geteld vanaf de eerste zin van de routebeschrijving op een bladzijde. Regels met de etappe-aanduiding en over de bereikbaarheid, overnachten en horeca worden niet meegeteld. Wanneer u in de richting zuid-noord loopt worden de regels van de routebeschrijving in de noord-zuid richting ook niet meegeteld. Ook andere teksten dan de routebeschrijving (zoals bijvoorbeeld aanlooproutes) worden niet meegeteld.

De eerste en de laatste regel van de hieronder opgenomen nieuwe of verbeterde routebeschrijving zijn herkenbaar terug te vinden in uw boekje.

In de informatieblokjes rechtsboven elke wijziging is weergegeven of de gewijzigde route is gemarkeerd en of de wijziging noodzakelijk is. Wanneer de wijziging als noodzakelijk staat aangeduid, dan is het niet meer mogelijk om de route of de routebeschrijving uit de gids te gebruiken. Als de wijziging niet noodzakelijk is, betreft de wijziging een verbetering. U kunt in dat geval ook de route uit de gids nog volgen maar dit wordt niet aangeraden omdat in de meeste gevallen de markering de gewijzigde route zal aangeven. 


Routewijziging

Etappe Vorden - Zelhem

Kaart 1, blz 33

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 26-03-2016

 Ja

 Nee

 700 m

Vlak na het kasteel van Vorden is een doorsteekje in de route opgenomen, waarmee we een stukje asfaltweg vermijden.

Richting Noord - Zuid

kaart 1, blz 33, regel 4

De klinkerweg iets naar rechts oversteken en rechtdoor verder gaan. Na een brug linksaf, een zandpad dat al snel het bos in buigt. Einde rechts en vervolgens linksaf een bospad achter een slagboom. Dit aflopen tot het einde op een asfaltweg. Linksaf gaan. Op een splitsing waar het asfalt ophoudt rechtdoor een boslaan opgaan. 

Lees nu verder bij regel 7.

Richting Zuid - Noord

kaart 1, blz 33, regel 9

Aan het einde komt u op de Waarlerweg. Rechtdoor gaan. Na ca. 150 m, voor een akker, een zandpad naar rechts nemen en aflopen tot het einde op een brede boslaan. Rechtsaf slaan en vlak daarna weer linksaf. U komt uit bij een brug over een beek. Rechtsaf gaan. U wandelt nu recht op kasteel Vorden aan.

Lees nu verder bij kaart 13.

 

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Vorden - Zelhem

Kaart 2, blz 35

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 21-03-2016

 Ja

 Nee

 1,1 km

Bij Linde is de route gewijzigd door de buurtschap Linde en een stukje nieuwe natuur.

Richting Noord - Zuid

kaart 2, blz 35, regel 2

Daar bij P-23298 rechtdoor, Lindeseweg maar vlak daarna bij P-62975 even naar links de Kappellebultweg in en direct daarna voor een bank schuin rechts een bospad nemen naar een gedenksteen. Weer op de weg gekomen deze rechtdoorgaand volgen. Ca. 100 m na huisnr. 18 rechtsaf een betonspoor volgen. Vlak voor het einde van de verharding rechts houden, een pad achter een slagboom (landgoed Kieftskamp). Het pad volgen door het veld en langs een rij knotwilgen tot het uitkomt op een zandweg met fietspad. Deze weg naar links volgen en bij P-20108 schuin naar rechts een bosweg opgaan. 

Lees nu verder bij regel 5.

Richting Zuid - Noord

kaart 2, blz 35, regel 8

U komt bij P-20108 uit op een zandweg met fietspad. Na ca. 500 m, iets voor een flauwe bocht naar links, rechtsaf een klein pad nemen langs een rij knotwilgen (landgoed Kieftskamp). Dit pad volgen langs de wilgen, over een vlonder en door het veld tot het einde bij een betonspoor wat u naar links volgt tot het uitkomt op een asfaltweg. Deze naar links opgaan. De weg volgen door de buurtschap Linde. Bij huisnr. 17 schuin rechts een bospad nemen over de Kapellebult, daarna verder langs de weg langs P-62975 en P-23298 richting Vorden, Lindeseweg. De weg volgen tot de eerstvolgende weg naar rechts, Kostedeweg. Dit is tevens punt / van deze kaart.

Lees nu verder bij kaart 1.

 

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Zelhem - Braamt

Kaart 7, blz 45

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 17-07-2016

 Ja

 Nee

 900 m

Het gebied rond de rioolwaterzuivering is heringericht waarbij een vistrap en een wandelpad zijn aangelegd. Hierdoor is een veel aantrekkelijker verbinding richting Heuven ontstaan.

Richting Noord - Zuid

kaart 7, blz 45, regel 1

De Hulleweg verder volgen tot deze uitkomt op de Gaanderenseweg die u naar rechts opgaat. Na huisnr. 386 linksaf, Nieuwe Sluisweg. Aan het einde over de brug en de sluis gaan en dan rechtsaf een graspad volgen en met een bruggetje de uitmonding van een vistrap passeren. Het water nu steeds links houden tot u via een vlonderpad op een grindweg bent gekomen. Nu rechtsaf de weg volgen tot het einde. Rechtsaf, Oude IJsselweg, verkeersweg oversteken en direct daarna links, Slotheuvelweg.

Lees nu verder bij regel 8.

Richting Zuid - Noord

kaart 7, blz 45, regel 13

Aan het einde rechts naar een drukke verkeersweg toe. Deze oversteken en schuin links een asfaltweg met knotwilgen erlangs inslaan. Na enkele schuren bij een bord “RWZI Etten” linksaf een graspad volgen. Het water aan de rechterhand volgen, via een vlonderpad en langs een vistrap tot bij sluis De Pol. Linksaf over de sluis gaan en de weg volgen tot deze uitkomt op de Gaanderenseweg die u naar rechts opgaat. Voorbij huisnr. 392 linksaf de Hulleweg nemen. Bij de kruising met de spoorlijn bent u op punt / van deze kaart. 

Lees nu verder bij kaart 6.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Braamt - Millingen aan de Rijn

Kaart 9, blz 49

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 25-09-2016

 Ja

 Nee

 800 m

In het Montferland is op de Hulzenberg een uitkijktoren gerealiseerd. Het Pieterpad loopt hier voortaan langs.

Richting Noord - Zuid

kaart 9, blz 49, regel 4

Na 1,5 km komt u uit op een brede kruising met een zandweg en slagbomen aan weerszijden. Deze oversteken en schuin links een smal stijgend pad opgaan. Na een voetgangerssluis gaat het flink stijgen. Bovenaan bij de uitkijktoren rechts houden en afdalen via een brede bosweg. Op kruising rechtdoor en daarna op splitsing rechts. Vlak daarna een bospad naar links inslaan. Na twee haakse bochten, in de derde bocht linksaf, een dalend pad. Dit pad houden, steeds dalend door open terrein, tot het einde op een zandweg aan de bosrand. 

Lees nu verder bij regel 11.

Richting Zuid - Noord

kaart 9, blz 49, regel 13

Dit pad dat omhoog voert over open terrein geheel afwandelen. Na de bosrand aan het einde rechts houden. Na twee haakse bochten op een brede zandweg rechtsaf en kort daarna op splitsing links omhoog richting uitkijktoren. Na de toren linksaf en smal dalend pad nemen. Rechtdoor gaand voetgangerssluis passeren. Het pad eindigt in de oksel van een kruising van brede boswegen. Deze oversteken en rechtdoor gaand een bosweg inslaan achter een slagboom. Vlak daarna links houden. Deze weg geheel afwandelen. Na 1,5 km komt u uit op een asfaltweg. 

Lees nu verder bij regel 16.

   

Printversie    Terug


Wijziging veerdienstregeling

Etappe Braamt - Millingen aan de Rijn

Kaart 12, blz 65 (196)

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-01-2013

 n.v.t

 n.v.t.

 n.v.t.

De dienstregeling van het veer tussen Millingen aan de Rijn en Pannerden / Tolkamer is aangepast. Kijk voor de actuele dienstregeling op:

https://kievitsveerdiensten.com/index.php/millingen-aan-de-rijn-pannerden/

 

Het telefoonnummer van de veerdienst is gewijzigd in: 0481-440244. Voor meer informatie kijk op www.kievitsveerdiensten.com.

 

Terug


Routewijziging

Etappe Millingen aan de Rijn - Groesbeek

Kaart 14, blz 69

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte wijziging:

Extra lengte:

 19-02-2014

 Ja

 Ja

 1,4 km

 geen

De route langs de Hauptwasserung tussen Leuth en Zyfflich is helaas afgesloten voor wandelaars. In plaats daarvan loopt de route nu via de Kapitteldijk. Deze route was tot aan 2010 ook al de hoofdroute van het Pieterpad. 

Richting Noord - Zuid

kaart 14, blz 69, regel 4

Deze brengt u in Leuth tegenover de kerk op een kruising met de hoofdweg (Steenheuvelsestraat). Deze naar links opgaan. Aan het einde bij ANWB-wijzer 3363 linksaf de Kapitteldijk. Volg deze over het onderaan de dijk gelegen fietspad. Na ca. 1 km, in een bocht naar rechts, via een klein paadje dat achter een haag langs loopt weer omhoog gaan. De weg oversteken en aan de andere kant omlaag langs boerderij ‘De Snap’ naar de brug gaan, die precies op de grens met Duitsland ligt. De grens via de brug passeren. Rechtdoor uw weg vervolgen en deze weg houden tot het kruispunt in het dorp Zyfflich. 

Lees nu verder bij regel 16.

Richting Zuid - Noord

kaart 14, blz 69, regel 4

Deze komt na ruim 1 km uit bij een brug die precies op de grens met Nederland ligt. Over de brug gaan en linksaf langs boerderij ‘De Snap’ omhoog de dijk opgaan. De weg oversteken, en omlaag gaan naar het fietspad. Rechtsaf het fietspad volgen. Bij ANWB-wijzer 3363 rechtsaf verder naar Leuth gaan (Steenheuvelsestraat). Ter hoogte van de RK-kerk rechtsaf de Plezenburgsestraat inslaan.

Lees nu verder bij regel 14.

 

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Millingen aan de Rijn - Groesbeek

Kaart 16, blz 73

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte wijziging:

Extra lengte:

 11-04-2015

 Ja

 Ja

 400 m

 180 m

Tussen De Hoge Hof en De Kamp is een pad verlegd.

Richting Noord - Zuid

kaart 16, blz 73, regel 10

Verder rechtdoor een grasweg tussen de weilanden volgen. Er volgt een haakse bocht. Vlak na het begin van een stukje bos (links) een pad naar rechts inslaan en geheel uitlopen tot het einde op een asfaltweg. Na een haakse bocht de eerste rechts nemen. Na nog een bocht weer rechtsaf gaan. Dit graspad komt uit op een asfaltweg. Deze rechtsaf opgaan, daarna op kruising rechtdoor, de Siep, en vervolgens voor huisnr. 20 linksaf een graspad opgaan.  

Lees nu verder bij regel 16.

Richting Zuid - Noord

kaart 16, blz 73, regel 8

Na huisnr. 10 linksaf een graspad inslaan. Einde linksaf. Na een haakse bocht weer aan het einde links. Na nog een haakse bocht komt u via het erf van een boerderij (De Hoge Hof) uit op een asfaltweg.

Lees nu verder bij regel 11.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Groesbeek - Gennep

Kaart 18, blz 85

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 12-09-2016

 Ja

 Nee

 5,6 km

De route vanaf De Diepen, aan de voet van de Sint Jansberg, naar Gennep is ingrijpend gewijzigd. De route verloopt nu via Milsbeek en de ruïne van het Genneperhuis naar Gennep.

Richting Noord - Zuid

kaart 18, blz 85, regel 6

Deze geheel afwandelen tot u op een asfaltweg bent gekomen. Rechtsaf gaan. Na sportvelden de tweede rechts, een grindweg (daarna graspad) bij huisnr. 75. Einde linksaf. Op kruising rechtdoor, Teelebeekstraat. Einde links, Langstraat, blijkt verderop. Na huisnr. 17 rechts, Kerkstraat. Op kruising links. Einde, weg oversteken en rechtdoor, Kempkesstraat. Verderop rechtdoor over fietspad tot het einde op de N271. Deze oversteken en schuin links een asfaltweg nemen, Smelenberg. Einde op asfaltweg links en direct daarna rechtsaf een fietspad richting Genneperhuis. Dit pad steeds volgen tot het na 1,7 km uitkomt op een asfaltweg (Veerstraat). Linksaf en onder het viaduct doorgaan. Daarna linksaf via een klaphek een voetpad over de dijk volgen. Iets verder naar rechts de dijk weer af gaan en onderaan rechtsaf, Melkstraatje. Ca. 50 m verder linksaf over een voetgangersbrug en door een poortje gaan. Einde, rechtdoor Torenstraat tot op de Markt bij het gemeentehuis waar deze etappe eindigt.

Lees nu verder bij kaart 19.

Richting Zuid - Noord

kaart 18, blz 85, regel 1

Vanaf de Markt, achter het oude gemeentehuis de Torenstraat inslaan. Einde rechtdoor, voetpad naast huisnr. 17. Einde rechtsaf. Aan de voet van de dijk schuin links de dijk op. Einde, asfaltweg naar rechts volgen tot na het viaduct. Daar rechtsaf, grindweg richting Genneperhuis. Dit steeds volgen tot het uiteindelijk, na 1,7 km, op een weg uitkomt. Links gaan en direct weer rechts, Smelenberg. Einde, de N271 oversteken en een smalle asfaltweg ingaan. Direct daarna linksaf, grindpad, Kempkesstraat. Op kruising rechtdoor, Gildenstraat. Op volgende kruising rechts, daarna eerste links, Langstraat. Tegenover huisnr. 65 rechtsaf, Teelebeekstraat. Op kruising rechtdoor, Milsbeek uitlopen. Eerste rechts, graspad. Einde op verkeersweg links. Weg volgen tot deze omhoog en het bos in gaat. Vlak daarna linksaf het bos in langs bordje “Sint Jansberg”. 

Lees nu verder bij regel 11.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Gennep - Vierlingsbeek

Kaart 19, blz 87

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 12-09-2016

 Ja

 Nee

 5,1 m

De route tussen Gennep en Heijen is ingrijpend gewijzigd. De route verloopt nu Looier Hei en de Gennepse Hei naar de Heijense bossen.

Richting Noord - Zuid

kaart 19, blz 87, regel 1

Vanaf de Markt achter het oude gemeentehuis, Niersstraat inslaan. Einde rechts, Niersweg. Tegenover huisnr. 5 voetpad volgen langs de Niers. Voorbij kerk linksaf, fietspad over dijk. Einde links. Langs deze weg Gennep uitlopen. Na plaatsnaambord, bij huisnr. 5, rechts. Zandweg volgen tot einde bij ijzeren hek. Hier voorbij rechts, stijgend pad. Voor waterplas rechts. Einde, vóór hoger gelegen fietspad, linksaf. Einde, fietspad volgen en dan op kruising rechts, zandpad. In tweede bocht rechtdoor, smal slingerend bospad. Einde schuin rechtdoor, open plek oversteken en rechtdoor, smal slingerend bospad. Einde even rechts en dan linksaf grindpad en open plek oversteken en weer een klein slingerend pad kiezen. Op viersprong rechtdoor. Asfaltweg oversteken, bospad rechtdoor. Op open plek, links. Pad volgen, camping links houden. Uitgekomen op grindweg achter de camping, rechtdoor. Einde op grindweg rechts en direct daarna weer links. Tegen het talud van een weg opklimmen en aan de andere kant weer naar beneden.

Lees nu verder bij regel 14.

Richting Zuid - Noord

kaart 19, blz 87, regel 7

Waar dit even verder naar rechts buigt, rechtdoor tegen het talud van een weg opklimmenop en aan de andere kant weer omlaag het pad rechtdoor vervolgen. Einde op grindweg rechts en direct links. Kruising rechtdoor, langs camping. Pad volgen, camping rechts houden. Op open plek na een stevige klim, rechts. Asfaltweg oversteken, zandweg inslaan. Twee keer op kruising rechtdoor. Op open plek, grindpad oversteken, even rechts en dan linksaf, smal stijgend bospad. De volgende open plek oversteken, grindpad schuin oversteken en opnieuw smal stijgend bospad in. Einde in bocht van zandweg deze rechtdoor volgen. Op kruising met fietspad links, vlak daarna rechts parallel bospad volgen. Bij een houten hek rechts langs waterplas. Op viersprong links. Na klim en afdaling op einde links, brede zandweg. Na een haakse bocht, aan het einde op asfaltweg linksaf en Gennep binnen lopen via Picardie. Na ca. 700 m, bij het eerste huis rechts (nr. 100) rechtsaf, fietspad over dijk. Voor de kerk rechtsaf, pad langs voet van de dijk. Einde op klinkerweg rechtdoor langs de weg. Op kruising links, Niersstraat. Einde etappe op de Markt.

Lees nu verder bij kaart 18.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Vierlingsbeek - Swolgen

Kaart 25, blz 101

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 11-10-2016

 Ja

 Nee

 4 km

De route tussen Meerlo en Swolgen is ingrijpend gewijzigd en verloopt nu langs de Grote Moolenbeek en via Tienray naar Swolgen, waardoor de route nu merendeels onverhard is geworden.

Richting Noord - Zuid

kaart 25, blz 101, regel 7

Deze uitlopen tot vlak voor het einde waar u linksaf Hogenbos inslaat. Eerste rechts, Beekveld. Vervolgens scherp rechts en verkeersweg oversteken. Zandweg rechtdoor, Elshout. Voor brug linksaf, graspad langs beek. Aflopen, door een bosje en over de brug tot einde op een asfaltweg. Deze rechtdoor gaand opgaan. Eerste links, Burg. van den Berghlaan. Op kruising in Tienray rechtdoor, Swolgenseweg, direct daarna rechtsaf, Nieuwe Baan en deze aflopen tot de rand van Tienray. Daar, direct na een brug, linksaf een bospad nemen. Op splitsing rechts. Op splitsing na een klim links. Hoofdpad volgen met een aantal slingers tot einde bij een ijzeren hekje voor een akker. Hier even rechts en dan schuin linksaf, de akker links houden. Dit geheel aflopen. Aan de rand van de bebouwing links, Parkweg. Deze volgen tot een kruising met een asfaltweg in Swolgen. Daar is het einde van deze etappe.
Het centrum bereikt u door hier linksaf te gaan en aan het einde weer rechts tot bij de kerk.

Lees nu verder bij kaart 26.

Richting Zuid - Noord

kaart 25, blz 101, regel 1

Vanaf de kerk in Swolgen in westelijke richting de hoofdweg volgen richting Tienray. Eerste links, Bosweg. Op de kruising rechtsaf Kerkveld, later Parkweg. Swolgen uitlopen. Op splitsing rechts. Uitlopen tot einde op zandweg. Iets naar rechts een bospad inslaan achter een ijzeren hekje. Het gaat slingeren. Hoofdpad steeds volgen. Op splitsing na klim rechts, nog iets verder omhoog. Pad volgen tot einde aan de rand van Tienray. Rechtsaf, Nieuwe Baan. Einde linksaf, Swolgenseweg. Op kruising rechtdoor, Burg. van den Berghlaan. Einde rechts. Tegenover huisnr. 17, rechts een graspad langs een beek volgen. Over de brug gaan en door een bosje, vervolgens graspad langs de beek. Grindweg kruisen. Bij volgende kruising rechts, zandweg. Verkeersweg schuin naar rechts oversteken, Beekveld. Einde links en dan aan het einde weer links. Aan het einde aan de rand van Meerlo rechtsaf gaan. 

Lees nu verder bij regel 8.

   

Printversie    Terug


Verbeterde Routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 26, blz 103

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 10-03-2015

 Ja

 Ja

 300 m

Wegens aanhoudende wateroverlast is een passage langs het Schuitwater een klein stukje verlegd

Richting Noord - Zuid

kaart 26, blz 103, regel 14

Linksaf gaan en de eerste bosweg rechts nemen. Na ca. 700 m ter hoogte van een informatiepaneel en een wandelwijzer rechtsaf een smal bospad inslaan. Dit pad komt met een paar slingers uit op een grindweg die u naar links volgt.

Lees nu verder bij regel 16.

Richting Zuid - Noord

kaart 26, blz 103, regel 3

Op de tweede kruising een grindweg naar links nemen, Schuitwater Veldweg. Na een tijdje krijgt u rechts bos en links weiland. Neem dan een smal bospad naar rechts. Het komt met een paar slingers uit op een veldweg die u naar links volgt. Doorlopen tot u op een geasfalteerde weg uitkomt en deze naar links opgaan.

Lees nu verder bij regel 6.

   

Printversie    Terug


Verbeterde Routebeschrijving

Etappe Swolgen - Venlo

Kaart 28, blz 107

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 09-07-2014

 Ja

 Ja

 n.v.t.

De toegang tot de Maascorridor is een tiental meters verplaatst waardoor de routebeschrijving in de richting noord-zuid niet meer geheel correct is.

Richting Noord - Zuid

kaart 28, blz 107, regel 10

Na een fabriekscomplex, bij het einde van open veld aan de rechterkant, rechts door een klaphek gaan.  

Lees nu verder bij regel 11.

 

Printversie    Terug


Routewijziging 

Etappe Venlo - Swalmen

Kaart 30-31, blz 119-121

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 28-11-2010

 Ja

 Ja

 4,9 km

In verband met de aanleg van de A74 is de route van het Pieterpad gewijzigd tussen de Onderste Molen bij Venlo (kijkpunt 2 op kaart 30) en grenspaal 441 (op kaart 31). De oude route van het Pieterpad is hier niet meer toegankelijk. Onderstaand een aangepaste routebeschrijving voor dit gedeelte. De nieuwe route is tevens gemarkeerd.

Richting Noord - Zuid

kaart 30, blz 119, regel 4 

Na huisnr. 84 links aanhou­den en iets verder Venlo uitlopen. Vlak na huisnr. 108 linksaf een breed fietspad inslaan. Een smal paadje naar rechts negeren maar daarna rechtsaf door een klaphek gaan. Aan het einde linksaf, langs het water. Het pad gaat omhoog. Bijna bovenaan op een splitsing rechts houden en vlak daarna weer door een klaphek gaan. Aan het einde van dit pad voor een akker linksaf gaan, en direct daarna op een splitsing rechts houden, de akker dus aan de rechterhand houden. Aan het einde van de akker rechtsaf langs een stenen muur (links). Er volgt een haakse bocht naar links. Daarna komt u uit bij de zij-ingang van een voormalig klooster (thans Emmaus kringloopwinkel). Hier naar rechts de asfaltweg volgen, die ca. 150 m verder schuin op een andere weg uitkomt. De weg oversteken en naar rechts het voetpad achter de bomenrij langs de weg Ulingsheide volgen. Na de brug over de A74, het tegelpad aan de linkerzijde van de weg achter de bomenrij volgen Einde rechtsaf gaan en ca. 50 m verder de weg (Kaldenkerkerweg) oversteken en deze (terug) naar links volgen. Een pad naar rechts achter een slagboom negeren, daarna rechtsaf door een klaphek gaan en omhoog lopen over een voormalige stortplaats. Het pad over de stortplaats volgen. Na een afdaling weer door een klaphek gaan en tegenover grenspaal 445 een brede zandweg naar rechts volgen, daarbij de visvijver Wambach rechts houden. Na ruim 2 km op een splitsing bij grens­paal 439 links aanhouden, grens blijven volgen en het café rechts houden.

Lees nu verder bij kaart 31 regel 6.

Richting Zuid - Noord

kaart 31, blz 121, regel 15

Bij grenspaal 439 rechts houden. Het pad ca. 2 km volgen tot het ter hoogte van grenspaal 445 aan de bosrand komt. Hier linksaf door een klaphek gaan en een pad omhoog volgen over een voormalige stortplaats. Na een korte afdeling komt het met een klaphek uit op een asfaltweg. Deze weg naar links volgen, en iets verder oversteken bij een oversteekplaats. Vervolgens iets (terug) naar rechts gaan tot de weg Ulingsheide waar u linksaf het tegelpad volgt. Verderop de A74 oversteken en verder lopen achter de bomenrij langs de weg tot het pad uiteindelijk ophoudt. Hier de asfaltweg oversteken en schuin links een kleinere asfaltweg inslaan in de richting van een ijzeren toegangshek. Voor het hek linksaf, langs een muur (rechts). Er volgt een haakse bocht naar rechts en dan aan het einde linksaf langs een akker. Op een splitsing links houden. Ruim 200 m verder een pad schuin rechts negeren, maar vlak daarna een kleiner pad rechts achter een metalen slagboom inslaan. Na het passeren van een klaphek verder rechtdoor gaan tot voor een diep gelegen waterplas. Linksaf een dalend pad langs het water volgen. Aan het einde rechts, u komt dan met een klaphekje uit op een asfaltweg die u naar links volgt. Aan het einde rechts, en vlak daarna op splitsing links, Onderste Molenweg. Aan het einde rechtsom buigen en op splitsing links houden, nog steeds Onderste Molenweg.

Lees nu verder bij kaart 30, regel 16.

 

Printversie    Terug


Route met hond 

Etappe Swalmen - Montfort

Kaart 35-36, blz 135-137

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

 25-11-2011

 Nee

 n.v.t.

In de gids staat vermeld dat op de Spickerbroeklossing tussen Maalbroek en Straat honden niet zijn toegelaten. Dit is inmiddels gewijzigd. Honden zijn wel toegelaten, mits aangelijnd.  

 

Terug


Routewijziging

Etappe Swalmen - Montfort

Kaart 36, blz 137

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-09-2016

 Ja

 Nee

 400 m

Bij Straat is een doorsteek gerealiseerd waardoor een stuk asfaltweg vermeden kan worden.

Richting Noord - Zuid

kaart 36, blz 137, regel 1 

De asfaltweg oversteken en verder rechtdoor langs de sloot blijven lopen tot u weer met een klaphekje op een asfaltweg bent gekomen waar u rechts gaat. Na huisnr. 7 linksaf een zandweg inslaan. Dit pad rechtdoor gaand aflopen tot einde op een veldweg. Linksaf slaan en ca. 150 m verder voor een open veld een bospad naar rechts nemen. Dit komt langs de rand van een akker uit op een kruising van zandwegen.

Lees nu verder bij regel 7.

Richting Zuid - Noord

kaart 36, blz 137, regel 15

Het duikt iets verder naar beneden en komt op een splitsing aan de bosrand waar u links gaat. Een sloot passeren en daarna aan de bosrand een veldweg naar rechts inslaan. Deze rechtdoor gaand aflopen tot het einde op een asfaltweg. Rechtsaf en iets verder linksaf via een klaphek een graspad volgen.(Spickerbroeklossing). Rechts is een sloot. Het pad langs de sloot geheel aflopen tot u uitkomt op een asfaltweg.

Lees nu verder bij kaart 35.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Swalmen - Montfort

Kaart 38, blz 143

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-09-2016

 Ja

 Nee

 1 km

Voor Montfort is een pad langs de Vlootbeek gerealiseerd waardoor een kilometer asfaltweg vermeden kan worden.

Richting Noord - Zuid

kaart 38, blz 143, regel 11 

Dit komt uit op een asfaltweg waar u linksaf en over de brug gaat. Direct na de brug een graspad naar rechts langs de bosrand nemen. Iets verder over een bruggetje gaan en linksaf verder langs de bosrand. Vlak voor het einde een smal bospad naar links inslaan, een klaphek passeren en het pad vervolgen, het wordt een breed graspad. Aan het einde linksaf over een bruggetje en via twee klaphekjes naar de weg lopen. Via deze weg Montfort inlopen. Op het einde links. Ter hoogte van de eerste zijstraat rechts (Dijkstraat) eindigt deze etappe. Voor het centrum van Montfort gaat u rechtdoor.

Lees nu verder bij kaart 39.

Richting Zuid - Noord

kaart 38, blz 143, regel 1

In Montfort aan het eind van de Dijkstraat linksaf gaan. Even verder, vlak voor de brug rechtsaf. Vlak daarna, voor het plaatsnaambord, links door een klaphek gaan. Na nog een klaphek en een bruggetje het pad naar rechts volgen, een breed graspad.. Na ca. 600 m weer een klaphek passeren en een bosperceel ingaan. Aan het einde rechts. Ca. 150 m verder naar rechts en weer over een bruggetje gaan. Aan het einde op een asfaltweg links en direct na de brug een smal pad rechts nemen. Het buigt naar links, dan op kruising rechtsaf. 

Lees nu verder bij regel 6.

   

Printversie    Terug


Routewijziging

Etappe Strabeek- Sint Pietersberg

Kaart 49, blz 189

Datum:

Gemarkeerd:

Noodzakelijk:

Lengte:

 01-10-2016

 Ja

 Ja

 3,4 km

Het eindpunt van het Pieterpad is verplaatst naar een nieuw punt: een uitzichtplatform boven de ENCI-groeve. De route vanaf de parkeerplaats bij Fort Sint Pieter is daarom aangepast. De route vanaf het fort is een rondwandeling in één richting over de Sint Pietersberg, langs het nieuwe eindpunt. In overleg met Natuurmonumenten wordt nog gewerkt aan een betere aankleding van dit punt.

Richting Noord - Zuid

kaart 49, blz 189, regel 8 

Langs het politiebureau en rechtdoor omhoog de Luikerweg op. Vlak daarna schuin rechts via een voetpad omhoog richting Fort Sint Pieter.

 

De navolgende finale (of proloog) van het Pieterpad is een rondwandeling over de Sint Pietersberg langs het eindpunt. Omdat de wandeling rond gaat is die slechts in één richting beschreven.

Volg aan het einde van het voetpad bij de parkeerplaats het voetpad richting midgetgolfbaan en om het fort Sint Pieter heen. Ga iets verder met de trap omhoog. Helemaal boven gekomen rechts aanhouden, verder langs de steilrand (rechts) en een groot open veld (links). Tegen het einde volgt een haakse bocht naar links. Dan een smal pad naar rechts negeren, maar vlak daarna alsnog rechtsaf gaan over een kleiner veld. Aan het einde voor de mergelgroeve linksaf. Na een uitzichtpunt komt u op een asfaltweg die u naar rechts volgt. Vlak voor een bocht naar links, rechtsaf een grindpad inslaan naar een boven de groeve hangend uitzichtpunt. Dit is tevens het eindpunt / startpunt van deze lange voettocht tussen de Waddenkust en het zuiden van ons land.

Is dit het eindpunt van uw tocht, dan hopen we dat u ervan genoten heeft. Op de terugweg kunt u bij Chalet Bergrust onder het genot van een welverdiende consumptie melden dat u zojuist het Pieterpad heeft beëindigd. Op verzoek ontvangt u dan een oorkonde.
Als dit het startpunt is van uw wandeling, dan wensen we u een goede tocht.

Voor het vervolg gaat u vanaf het uitzichtpunt terug naar de asfaltweg en volgt deze verder. Ter hoogte van een oude boerderij volgt een steile afdaling. Daarna, voorbij een ingang naar het grottenstelsel, linksaf omhoog en door een klaphek gaan. Rechtdoor gaand een wat onduidelijk graspad langs de helling volgen. Aan de overzijde weer een klaphek passeren en rechtdoor een zandpad volgen, rechts ligt het dorp Sint Pieter. Op een asfaltpad gekomen iets naar links het asfaltpad rechtdoor volgen. Het gaat weer omhoog. Op een splitsing rechts houden, het asfaltpad blijven volgen, nu weer dalend. Na ca. 350 m op een splitsing linksaf (het rechter van de twee) en rechtdoor gaand weer twee maal een klaphek passeren. Tegenover Chalet Bergrust rechtsaf met een aantal treden terug naar de parkeerplaats en deze oversteken.

 

Richting Zuid - Noord

 

De navolgende finale (of proloog) van het Pieterpad is een rondwandeling over de Sint Pietersberg langs het eindpunt. Omdat de wandeling rond gaat is die slechts in één richting beschreven. De rondwandeling start aan het einde van de Luikerweg in Maastricht bij de parkeerplaats 'Het oog van Pieter' bij het Fort Sint Pieter.

Volg bij de parkeerplaats het voetpad richting midgetgolfbaan en om het fort Sint Pieter heen. Ga iets verder met de trap omhoog. Helemaal boven gekomen rechts aanhouden, verder langs de steilrand (rechts) en een groot open veld (links). Tegen het einde volgt een haakse bocht naar links. Dan een smal pad naar rechts negeren, maar vlak daarna alsnog rechtsaf gaan over een kleiner veld. Aan het einde voor de mergelgroeve linksaf. Na een uitzichtpunt komt u op een asfaltweg die u naar rechts volgt. Vlak voor een bocht naar links, rechtsaf een grindpad inslaan naar een boven de groeve hangend uitzichtpunt. Dit is tevens het eindpunt / startpunt van deze lange voettocht tussen de Waddenkust en het zuiden van ons land.

Is dit het eindpunt van uw tocht, dan hopen we dat u ervan genoten heeft. Op de terugweg kunt u bij Chalet Bergrust onder het genot van een welverdiende consumptie melden dat u zojuist het Pieterpad heeft beëindigd. Op verzoek ontvangt u dan een oorkonde.
Als dit het startpunt is van uw wandeling, dan wensen we u een goede tocht.

Voor het vervolg gaat u vanaf het uitzichtpunt terug naar de asfaltweg en volgt deze verder. Ter hoogte van een oude boerderij volgt een steile afdaling. Daarna, voorbij een ingang naar het grottenstelsel, linksaf omhoog en door een klaphek gaan. Rechtdoor gaand een wat onduidelijk graspad langs de helling volgen. Aan de overzijde weer een klaphek passeren en rechtdoor een zandpad volgen, rechts ligt het dorp Sint Pieter. Op een asfaltpad gekomen iets naar links het asfaltpad rechtdoor volgen. Het gaat weer omhoog. Op een splitsing rechts houden, het asfaltpad blijven volgen, nu weer dalend. Na ca. 350 m op een splitsing linksaf (het rechter van de twee) en rechtdoor gaand weer twee maal een klaphek passeren. Tegenover Chalet Bergrust rechtsaf met een aantal treden terug naar de parkeerplaats en deze oversteken. Via het links van de Luikerweg gelegen voetpad verder afdalen naar Maastricht.


Lees nu verder bij kaart 49 regel 2.

 

Printversie    Terug


Heeft u opmerkingen over deze druk klik dan hier.