Welkom op de website van het Pieterpad

 

Op deze site vindt u algemene  informatie over het Pieterpad, actuele informatie over de route, actuele gegevens over logies en horeca-accommodaties, antwoorden op veel gestelde vragen, links naar andere sites en een discussieforum.   

Het linkervenster bevat de verschillende onderdelen van de website. U navigeert door de website door hiernaast een keuze te maken, of door hieronder een snelkeuze te maken.

 


Recente Route berichten

Overzicht alle routewijzigingen


Direct naar Routewijzigingen

Deel 1, wijzigingen op de 8e druk

Deel 1, wijzigingen op de 9e druk

Deel 2, wijzigingen op de 8e druk

Deel 2, wijzigingen op de 9e druk


Direct naar Accommodatie adressen

Accommodatielijst voor deel 1

Accommodatielijst voor deel 2


Direct naar Pleisterplaats adressen

Pleisterplaatsen voor deel 1

Pleisterplaatsen voor deel 2


Gids bestellen

Deel 1

Deel 2


Let op de routewijzgingen!

Met het uitkomen van de nieuwe gids van deel 2 is de route van het Pieterpad op verschillende punten aangepast. Via de pagina "Route" op deze website zijn aangepaste routebeschrijvingen en kaartjes op te halen voor degenen die nog een oudere gids hebben. Ook tijdelijke omleidingen en opbrekingen worden hier gepubliceerd.


Pieterpad gids Deel 2 is uit.

De 9e druk van het tweede deel van de Pieterpadgids (Vorden - Maastricht en vice versa) is uitgekomen. In deze editie is weer een aantal belangrijke verbeteringen gerealiseerd.

De grootste aaneengesloten wijziging doet zich voor rond Gennep waar nieuwe brugverbindingen over de Niers en het openstellen van een voormalig militair terrein een ingrijpende routeverbetering mogelijk maakten via Milsbeek en de ruïne van het Genneperhuis. Richting het zuiden verloopt de route nu via Genneper en Looise Heide.

De meest opvallende vernieuwing is echter wel de verplaatsing van het eindpunt van de route. Ruim 33 jaar eindigde de route op een ietwat onopvallende open plek op een flank van de Sint Pietersberg waar de GR5 uit het Jekerdal omhoog komt. Er is nu een nieuw eindpunt in de vorm van een spectaculair uitzichtpunt boven de mergelgroeve. Vanaf 2017 zal de GR5 hier ook op aansluiten.

In totaal bevat de gids 30 km nieuwe route. De lengte van het Pieterpad is gegroeid tot 498 km. De gids is te bestellen via de webshop van het Nivon


Pieterpad ook op Twitter en Facebook

Het Pieterpad is ook te vinden op Twitter en op Facebook. Volg ons om de laatste updates direct te ontvangen en deel je ervaringen met ons. 


Steun het Pieterpad

Het Pieterpad wordt volledig gemaakt en onderhouden door vrijwilligers. De stichting Pieterpad ontvangt geen financiële ondersteuning van de overheid of anderen. Wilt u ons werk financieel steunen, dan kan dat door middel van een gift op bankrekeningnummer NL77ABNA 0893.823.716 t.n.v. Stichting Pieterpad te Arnhem.


Pieterpad Producten

 

Pieterpadfoto aan de muur!

Altijd al een mooie Pieterpadfoto aan de muur willen hebben?   

Dat kan nu eenvoudig! Klik op http://wimvanderende.werkaandemuur.nl. U komt op de webwinkel van Wim van der Ende, de fotograaf van de Pieterpad gidsen, en vindt daar een selectie van zijn Pieterpadfoto’s. Lees verder >>.

 

Pieterpad ansichtkaarten

Set van 5 luxe kaarten op panorama-formaat. Lees verder >>.


 

Deze pagina's zijn het laatst bijgewerkt op: 26-03-2017.