Van Hardenberg aar Coevorden

Een leuke of minder leuke ervaring gehad die u wilt delen. Plaats uw bericht in dit forum.
JacobenBerta
Berichten: 9
Lid geworden op: Zo Okt 06, 2013 9:07 pm
Locatie: Winsum Gn

Van Hardenberg aar Coevorden

Berichtdoor JacobenBerta » Di Jan 30, 2018 11:17 am

Onze vorige route was van Sleen naar Coevorden. We wilden toen een kamer in het Kasteel boeken, maar deze was volgeboekt. Voor haar verjaardag heb ik mijn vrouw een overnachting in het Kasteel gegeven en wel op 27 naar 28 januari. Het was een gok, of het dan wel wandelweer zou zijn, maar alla, we hebben voor hetere vuren gestaan.
Net als in november reden we vanuit ons huis in Winsum op zaterdag naar Hardenberg. Een prachtige stad met een heel bijzondere gemeentehuis en veel historie. Dat lieten we ons vertellen, doordat we bij de historische vereniging een gids hadden geboekt. Een erg aardige mevrouw zat vol verhalen en wist feilloos alle jaartallen en feiten te benoemen, zonder dat het ook maar een moment saai werd.
Een aanrader voor Pieterpad lopers met twee uur tijd (het is zelfs mogelijk buiten het seizoen een andere begin tijd af te spreken).
Aan het eind van de middag togen we naar Coevorden. Melden in het kasteel en een kamer in een graanpakhuis tegenover het Kasteel.
Een goed hotel, goede bedden, sommige zaken erg design achtig en een beetje onlogisch. Beetje aan de prijzige kant. De volgende morgen na een erg goed ontbijt en een broodje mee voor onderweg, op pad. Met de trein naar Hardenberg, van het station naar het centrum. Zaterdags hoorden we al dat op zondagmorgen alles gesloten was, dus we konden hier geen koffie scoren. In de beschrijving stond dat je het centrum uitliep, over een fietsbrug en daarna naar rechts. Hier wordt echter een nieuwe wijk aangelegd, en de tijdelijke route met borden aangegeven loopt om het graafwerk heen en je komt weer uit op de route (wel 1,5 km extra). De omgeving is heel anders dan in Drenthe. Weinig bos, veel weiland en in deze tijd soms erg nat. Het waaide deze dag hard, maar het was droog, en omdat we zuid-Noord liepen hadden we meestal de wind in de rug. In Gramsbergen bezochten we een café (bruine kroeg) nabij de spoorwegovergang met heerlijke koffie. Op weg naar Coevorden. Er waren hele stukken onverhard langs een tochtsloot. Dit was erg drassig. Vervolgens onder de Poort van Drenthe door en hier gingen we de mist in. In de beschrijving stond dat je het pad moest doorlopen om vervolgens een heuvel te beklimmen. We hebben een heuvel gezien, geen pad er overheen en geen aanwijsbordjes meer, dus zijn we maar richting het industrieterrein gelopen en daar gevraagd, hoe we bij het station moesten komen. Achteraf kwamen we weer langs een tochtsloot en daar stond zowaar een wit-rood bordje bij. We hebben de weg maar gevolgd. Ondertussen begon het te regenen, maar we waren er toch bijna. We wilden bij dat ene restaurant koffie drinken, maar wisten niet zeker of het wel open was. Maar dan de TIP: Tegenover het station, achter een winkelcentrumpje is LOODS, een bakkerij PLUS, met heerlijk gebak en een overheerlijke cappacino. Als waardige afsluiting van deze toch wel leuke en afwisselende route.
We wonen aan het Pieterpad en het moest er toch eens van komen...

Terug naar “Wandelervaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten