Van Sleen naar Coevorden

Een leuke of minder leuke ervaring gehad die u wilt delen. Plaats uw bericht in dit forum.
JacobenBerta
Berichten: 9
Lid geworden op: Zo Okt 06, 2013 9:07 pm
Locatie: Winsum Gn

Van Sleen naar Coevorden

Berichtdoor JacobenBerta » Zo Okt 29, 2017 10:00 pm

Het was al een tijdje bekend dat we zaterdag 28 en zondag 29 weer een stukje Pieterpad konden lopen, maar oh wee, de eerste tegenslag kwam: het zou stormachtig worden, met veel regen. De tweede tegenslag kwam, toen we woensdag ervoor toch besloten te gaan, wilden we het Kasteel in ...Coevorden reserveren, en.. deze was volgeboekt. Dus gekeken naar andere mogelijkheden, en geboekt bij logeerhuis Onder de eiken in Sleen. Aan de route, en in de buurt van een bushalte. Zaterdag reden we naar Coevorden, bezochten de VVV in het Arsenaal. We konden een wandeling krijgen door de binnenstad van Coevorden. De veste wandeling. Prachtig. Wat een mooie stad en wat een geschiedenis. We hebben ons laten verrassen. Geluncht in de Ganzehoedster (een aanrader!) en later op de middag het stedelijk museum bezocht. Het was ondertussen begonnen te regenen. We kregen in het museum uitleg van heel enthousiaste vrijwilligers en bezochten na die tijd de bibliotheek. Mijn vrouw is al jaren vrijwilliger bij de bibliotheek in onze woonplaats, en dan is het altijd leuk om te zien, hoe een andere bibliotheek het doet. Met de auto naar Sleen. We kregen een vijfpersoons kamer met eigen badkamer. We aten in de eetcafé In de Linde. Vooraf hadden we al gezien, dat daar 's avonds Katey Brooks zou optreden, dus dat hebben even mooi meegenomen.
De nacht van zaterdag stormde het behoorlijk, maar we hebben er weinig van gemerkt. Goede bedden, dus goed geslapen. Zondagmorgen waaide het nog steeds heel hard, maar het was droog. Ons verblijfsadres herbergde nog twee stellen, die het Pieterpad liepen. Altijd leuk om hun belevenissen te horen.
Na het ontbijt op pad. De wind in de rug, en zo nu en dan een pittig buitje, maar daarna ook weer zon, dus echt nat werden we eigenlijk niet. Deze route was saai, zo was ons van te voren verteld, omdat er veel asfaltwegen waren, maar dat was in ons geval niet erg, want op de onverharde paden stonden behoorlijke plassen. Vlakbij Coevorden begon het te plenzen en het pad langs de hoge dijk was slecht te begaan, en niet duidelijk was, of we nog wel op de goede weg zaten. Toen we gewoon toch maar doorliepen kwamen we bij het Stieltjeskanaal uit, en aan het begin van dit pad (de andere kant op) stonden weer de bekende wit-rood markeringen. Dus als je twijfelt: gewoon rechtdoor lopen. We kwamen in Coevorden door het park. Dit stukje hadden we zaterdag ook gelopen. Met gezwinde spoed, spoedden we ons naar de Ganzehoedster, maar... zoals we al vermoedden Deze was gesloten. Er was weinig open, dus om van te voren op zaterdag de stad te verkennen was een erg goed idee. Er zijn op zondag op de markt nog genoeg horeca gelegenheden open.
Oh ja, Berta houdt van koffie. Onderweg waren er mini-campings, meestal valt daar wel koffie te scoren, maar deze dag, zondag was onze eerste koffiestop de café/dorpshuis in Dalerveen. Ook een aanrader met een gemoedelijke kastelein, en jaren zeventig muziek: we werden verwelkomd door Simon en Garfunkel!
We wonen aan het Pieterpad en het moest er toch eens van komen...

Terug naar “Wandelervaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten