Moeizaam begin wandeling Coevorden - Hardenberg

Opmerkingen, reacties, vragen en tips over de markering van het Pieterpad

Moderator: Maarten

Elliel
Berichten: 1
Lid geworden op: Vr Jul 28, 2017 3:33 pm

Moeizaam begin wandeling Coevorden - Hardenberg

Berichtdoor Elliel » Ma Jul 31, 2017 12:44 pm

Op 30 juli Vanuit Coevorden onderweg naar Hardenberg. Vanuit het station was geen postkantoor te zien, maar met het boekje lukte het wel. Na richting 'Poort van Drenthe' gelopen te hebben ging het na de tweede heuvelrug mis... Het pad 'rechts langs de heuvelrug' was voor mij niet duidelijk en nergens was een markering te vinden. Een wandelend echtpaar uit het dorp hielp me op weg, ze zagen op dat punt regelmatig dwalende Pieterpad wandelaars. Houdt rechts aan, een smal pad in met links een heuvel... Ga niet rechtdoor of linksaf...
Door de poort van de zwerfkeien... Verderop: 'in een bocht van een onverwrharde weg, deze rechtdoor gaand vervolgen'. was voor mij zo misleidend dat ik de onverharde weg volgde, dit is NIET de bedoeling. Deze onverharde weg moet genegeerd worden, gewoon rechtdoor lopen. Ik kwam op een boerderij terecht en werd de verkeerde kant opgestuurd.... Toen het ook nog begon te storten van de regene was ik het bij het station van Gramsbergen helemaal zat, heb de trein naar huis genomen. Volgende keer beter!

Karen
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma Nov 06, 2017 8:56 pm

Re: Moeizaam begin wandeling Coevorden - Hardenberg

Berichtdoor Karen » Ma Nov 06, 2017 9:12 pm

Wij hadden ook een heel moeizaam begin van deze etappe. Wij gebruiken het boekje niet constant, zo lang er markeringen zijn te vinden volgen we die. Dat heeft altijd goed gewerkt en zo hou je het tempo er lekker in.

In Coevorden moet je ergens links richting de "Poort van Drenthe". Die hadden we gemist maar even later staat een Pieterpad markering op een lantaarnpaal. En dat ging bijna 3 kilometer zo door. Pas na 3 km was er geen markering meer en zagen we in het boekje dat we verkeerd waren gelopen. Ik denk dat deze route voorheen anders liep en dat de oude markering niet is weggehaald.

Toen we terugliepen zagen we inderdaad een markering op de paal met het bordje 'Poort van Drenthe". Die was zo bevestigd dat deze niet heel erg leesbaar is als je rechts van de weg liep. Bovendien was het geen pijl maar gewoon een sticker. Voor hetzelfde geld loop je dan rechtdoor en zie je heel snel weer een markering op de lantaarnpaal waardoor je denkt dat je goed zit.

Ik vond het nogal een afknapper. Toen we in Gramsbergen aankwamen hadden we al 16 kilometer gelopen. Met een vette regen/hagelbui onderweg. Ook wij zijn toen daar maar op de trein gestapt. Hardenberg halen voor het donker werd zou niet meer lukken.

Het zou fijn zijn als de onjuiste markeringen kan worden weggehaald.

mvanderwaart
Berichten: 1
Lid geworden op: Zo Dec 24, 2017 12:38 pm

Re: Moeizaam begin wandeling Coevorden - Hardenberg

Berichtdoor mvanderwaart » Zo Dec 24, 2017 12:43 pm

Beste Karen,

Is jouw verzoek tot weghalen van de onjuiste routestickers bij de organisatie terecht gekomen of staat het alleen op het prikbord.
Mijn verwachting is dat de organisatie van het Pieterpad niet het prikbord naleest.
Ik ben van plan om in 2018 het pad te gaan lopen en heb er dus veel belang bij dat jouw verzoeken worden doorgevoerd:-)

Veel wandelplezier gewenst in het nieuwe jaar!

Hartelijke groeten
Marjon

JacobenBerta
Berichten: 9
Lid geworden op: Zo Okt 06, 2013 9:07 pm
Locatie: Winsum Gn

Re: Moeizaam begin wandeling Coevorden - Hardenberg

Berichtdoor JacobenBerta » Di Jan 30, 2018 11:25 am

Nou de Poort van Drenthe hebben wij ook vervloekt. We liepen Zuid- Noord en nadat we onder de Poort waren doorgelopen moesten we het pad volgen tot het eind. Daar verwacht je een markering, maar die was er niet. We zouden een heuvel over moeten. Er was wel een heuvel maar geen pad. Uiteindelijk zijn we maar naar de weg op een verlaten industrieterrein opgelopen en bij een bedrijfswoning aangebeld en via een lange weg (Lorentzweg) naar het station gelopen.
We wonen aan het Pieterpad en het moest er toch eens van komen...


Terug naar “Markering”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast