Openbaar vervoer omgeving Hellendoorn

Opmerkingen, reacties, vragen en tips over het (openbaar) vervoer van en naar (etappe)plaatsen langs het Pieterpad

Moderator: Maarten

paulien veentjer
Berichten: 2
Lid geworden op: Za Mei 12, 2007 10:26 pm

Openbaar vervoer omgeving Hellendoorn

Berichtdoor paulien veentjer » Za Mei 12, 2007 10:36 pm

Samen met mijn vriendin loop ik het Pieterpad, wij zijn in Pieterburen begonnen en zijn inmiddels aangekomen in Hellendoorn. In het begin zijn we vaak met 2 auto´s gweest, maar nu willen we met het openbaar vervoer. In Hellendoorn hadden we direkt al n probleem, gelukkig werd dat uitstekend opgelost door het VVV!! Volgende week wandlen we weer. Nu van Hellendoorn naar Holten, of misschien tot halverwege de volgende etappe. Maar hoe het met het vervoer moet??? Wij zijn er nog niet uit... Tips??? zijn welkom..
groetjes Paulien.

wallisman
Berichten: 28
Lid geworden op: Zo Jun 18, 2006 12:19 am
Contact:

Berichtdoor wallisman » Zo Mei 13, 2007 8:54 am

op de kaartjes in het pp-gidsje kun je zien waar bus- en treinstations zijn. Vervolgens kun je op internet (ovreisplanner e.d.) verbindingen zoeken.

Vanuit Holten kun je uiteraard met de trein (via een omweg) weer naar elders. Afhankelijk van waar je woont, is het soms makkelijker om zowel de heen- als de terugweg met het openbaar vervoer te doen, in plaats van met de auto heen, en dan met bus, trein, bus terug naar je beginpunt.

Jan

Carlo en Gerda
Berichten: 4
Lid geworden op: Zo Aug 27, 2006 1:25 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Carlo en Gerda » Wo Mei 30, 2007 12:01 pm

Zelf heb ik ook lopen te nadenken over dit stuk te wandelen. Van hellendoorn naar holten en dan verder naar laren en vorden. Het zijn relatief korte etappes. Wat mij een aardige oplossing lijkt is de volgende:
ga met de auto naar station in vorden. Pak vanuit daar de trein naar nijverdal. dat is via zuthpen, zwolle, nijverdal. bus naar Hellendoorn.
Loop de eerste dag van hellendoorn naar Laren. dagetappe van ongeveer 32 KM(inclusief van bushalte hellendoorn naar begin etappe). Overnacht in Laren. Leuk plaatsje en goede eetgelegenheid. De volgende dag loop je naar vorden en ben je halverwege. Wij doen alles met de trein. en met de voordeelurenkaart scheelt het best veel. als je tussen stations loopt koop je een rondrit bij de NS via de plaatsen van begin en eindpunt. Het is een stuk rustiger en je gaat goed uitgerust beginnen aan de wandeling en je kan lekker in de trein bijkomen van de wandeling. Het is maar een ideetje. En doe er je voordeel mee zou ik zeggen

Groetjes uit het altijd gezellige Amsterdam
Carlo

wamkievits
Berichten: 8
Lid geworden op: Di Okt 27, 2009 5:43 pm

Busvervoer Holten - Hellendoorn

Berichtdoor wamkievits » Di Nov 03, 2009 10:33 am

Afgelopen weekend het traject Hellendoorn - Holten gelopen.....Hier waren de openbaar vervoerverbindingen wel heel erg gekunsteld ! Eerst de trein naar Rijssen en daarna weer de bus tot aan Nijverdal... je bent dan meer bezig met openbaar vervoer dan wandelen....

Enfin: in de weekends is er een speciale directe busverbinding tussen Holten en Hellendoorn. De bus rijdt eens per uur. Informatie via de VVV in Holten.

Dineke
Berichten: 1
Lid geworden op: Do Nov 05, 2009 1:53 pm

Berichtdoor Dineke » Za Dec 12, 2009 12:30 am

Wij hebben in hetzelfde weekend (31-10) de etappe Holten -> Laren gelopen. We waren echter niet echt tevreden over het busvervoer vanuit Laren naar Holten. Van te voren hadden we nog gebeld of we moesten reserveren oid, maar dat was niet nodig.

We waren vroeg genoeg en hebben even staan wachten bij de bushalte met nog 8 andere (voor ons onbekende) wandelaars. De bus die ons naar Holten zou brengen kwam aanrijden, maar het bleek een busje te zijn voor 8 personen en wij stonden met 10 personen bij de bushalte. We lieten anderen eerst gaan (ouderen :smile: mogen van ons altijd eerst) om vervolgens zelf als laatste mee te kunnen.

Helaas ging instappen voor ons tweeen niet door. Het busje was vol en er mocht niemand meer mee, ook niet staand of zittend op de grond of wat dan ook. Er zat niets anders op dan een uur (!) wachten in de kou.
De buschauffeur belde nog met de centrale en misschien zouden we eerder opgehaald worden, maar dan moesten we wel in het bushokje blijven zitten. Er kwam uiteindelijk niemand opdagen om ons mee te nemen dus hebben we de bus genomen die een uur later kwam. We mochten ter compensatie gratis mee, dat was dan weer een meevallertje....

Let dus op wanneer je richting Holten gaat. Wij vonden het echt vervelend, zeker als je in de kou moet wachten. Syntus reagereerde overigens wel snel op onze melding, maar een echte oplossing boden zij ook niet. Er worden wel meerdere keren tellingen gedaan en er wordt geregistreerd als er mensen blijven staan. Toch verwacht je dit niet, zeker niet in een start- of eindpunt van het Pieterpad en al helemaal niet in een weekend waarin er meestal veel gelopen wordt. De route was erg mooi dus dat verzachtte dit wel weer...

loekie
Berichten: 3
Lid geworden op: Ma Okt 05, 2009 3:29 pm

nieuw treinstation Nijverdal West

Berichtdoor loekie » Za Dec 12, 2009 1:36 pm

Misschien is hieronderstaande informatie handig voor wandelaars die binnenkort (of in de komende drie jaar!) dit traject willen gaan lopen en gebruik maken van het openbaar vervoer.

I.v.m. de aanleg van de tunnel voor zowel de spoorlijn Almelo-Zwolle alsmede rijksweg A35 wordt er op maandag 14 december 09 het tijdelijke station Nijverdal-West in gebruik genomen voor de komende drie jaar. Buslijn 96, van en naar Rijssen, rijdt vanaf deze datum tussen Rijssen en het tijdelijke station Nijverdal-West. De bus rijdt niet naar het huidige station Nijverdal en niet naar Hellendoorn. Beide stations, Nijverdal en Nijverdal-West, zijn met elkaar verbonden door een buspendel, u kunt dus te allen tijde uw gewenste reis maken, wel met vertraging. De overige bussen blijven vanaf het huidige station Nijverdal rijden. Wilt u van Nijverdal-West met de bus naar Hellendoorn, dan neemt u de pendelbus naar het huidige station en daar kunt u met de buurtbus naar Hellendoorn en visa versa.

Lachebekje
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr Jun 13, 2008 8:23 pm

Berichtdoor Lachebekje » Vr Apr 29, 2011 8:42 pm

Wij hebben de regiotaxi genomen, ideaal!

Boeli
Berichten: 5
Lid geworden op: Ma Apr 25, 2011 1:04 pm
Locatie: Leusden

Berichtdoor Boeli » Za Aug 06, 2011 7:29 pm

Met de auto naar Station Zwolle gereden, trein naar Ommen genomen.
Gewandeld van Ommen naar Hellendoorn en ong 3 km verder gewandeld naar Nijverdal (station West). Vandaar trein terug naar Zwolle genomen. Beide treintrajecten duren ongeveer 20 min.
Dit is dus ook een mogelijkheid als je uit het westen of omgeving zwolle komt. :D
Lopen is ook een vorm van reizen.

geertjuh
Berichten: 8
Lid geworden op: Ma Jun 06, 2011 9:04 am
Locatie: Noord Brabant

Berichtdoor geertjuh » Ma Aug 22, 2011 9:24 pm

Wij hadden op het gedeelte tussen Ommen en Braamt ook moeite met het openbaar vervoer. We hebben daarom de fietsen meegenomen achter op de auto. Dit isechter ook een heel gedoe; 's morgens eerst fietsen wegbrengen naar eindpunt, weer terug rijden naar beginpunt, lopen en dan na afloop weer terug fietsen, pff........

Senna
Berichten: 9
Lid geworden op: Ma Jan 28, 2008 1:57 pm
Locatie: provincie Groningen

Berichtdoor Senna » Ma Sep 19, 2011 1:26 pm

Wij hebben van Pieterburen tot Vorden gebruik gemaakt van het openbaar vervoer. Dit bevalt tot nu toe prima. Op de stukken waar geen/slecht openbaar vervoer is gaan we overnachten.

Daarom hebben we op dit gedeelte overnacht. Van Ommen naar Hellendoorn gewandeld. In Hellendoorn op een camping overnacht. De volgende dag van Hellendoorn naar Holten gewandeld. Zo hadden we geen probleem met het openbaar vervoer.


Terug naar “(Openbaar) vervoer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast