Onze eerste Pieterpad route: Strabeek-St. Pietersberg

Een leuke of minder leuke ervaring gehad die u wilt delen. Plaats uw bericht in dit forum.
JacobenBerta
Berichten: 9
Lid geworden op: Zo Okt 06, 2013 9:07 pm
Locatie: Winsum Gn

Onze eerste Pieterpad route: Strabeek-St. Pietersberg

Berichtdoor JacobenBerta » Zo Okt 27, 2013 8:46 pm

We hebben onze herfstvakantie in Zuid Limburg doorgebracht en hebben met prachtig weer als eerste de laatste PP-route gelopen Straebeek-St. Pietersberg.
Ons startpunt was Hotel 2000 in Valkenburg, 700 meter van de route. Een goede keus. We hadden het boekje van de bibliotheek en hadden de route gekopieerd en meegenomen in plastic, voor de regen. Gelukkig hebben we alleen de zon gezien.
Veel PP-ers onderweg. De meesten maakten wel een praatje, behalve de meneer die 13 dagen geleden was vertrokken uit Pieterburen, en deze dag hoopte aan te komen op de St. Pietersberg. Minimaal 40 kilometer per dag.
Prachtig voor hem, maar voor ons was de krap 20 km gewoon lekker om te lopen. Mooie route, als je een beetje oplet kun je moeilijk verdwalen.
In Maastricht moet je volgens de beschrijving onder het spoor door in een tunneltje. Volgens een Maastrichtenaar was het tunneltje al 10 jaar verdwenen en daarom liepen we met hem over een voetgangerspad rechts naar het station. Het laatste stukje viel ons mee, van het station naar de St. Pietersberg en weer terug de berg af, naar de Mergelweg, waar we de bus terug hebben gepakt.
We wonen aan het Pieterpad en het moest er toch eens van komen...

Terug naar “Wandelervaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast