Straebeek -Sittard

Een leuke of minder leuke ervaring gehad die u wilt delen. Plaats uw bericht in dit forum.
JacobenBerta
Berichten: 9
Lid geworden op: Zo Okt 06, 2013 9:07 pm
Locatie: Winsum Gn

Straebeek -Sittard

Berichtdoor JacobenBerta » Zo Okt 27, 2013 8:31 pm

Vanuit Hotel 2000 in Valkenburg vertrokken we voor onze tweede route, naar Sittard. Volgens mede PP-wandelaars een van de mooiste route's. Dat is ook zo, veel afwisseling, bos, velden, heuvels, kerken. We hadden Strabeek- St Pietersberg de vorige dag gelopen in krap 5 uur, dus dachten we na 4 uur redelijk doorgelopen te hebben, dat we niet zo ver meer hoefden. Het was wat langer dan verwacht, maar het eind is spectaculair. Je loopt in een bos, vervolgens loop je zo de stad in, en 5 minuten later sta je op de Markt.
We wilden met de trein terug naar Valkenburg, zagen onderweg naar het station een bus naar Maastricht, die de 25 kilometer in ongeveer een uur overbrugde. We hebben samen met de chauffeur veel gelachen en we hebben uiteraard nog veel van het landschap gezien.
Deze voor ons tweede route, heeft weinig mogelijkheden voor een betaald kopje koffie. Mensen die deze route lopen moeten daar wel rekening mee houden. We kregen op den duur bij een modelvliegtuigveldje een kopje koffie aangeboden, maar toen bleek vlak daarbij het eerste restaurant te zijn, eigenlijk een B&B, maar wel met de mogelijkheid een heerlijk kopje soep te nuttigen.
We wonen aan het Pieterpad en het moest er toch eens van komen...

Terug naar “Wandelervaringen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast