Pagina 1 van 1

koffiehuizen etappes rolde-schoonloo/sleen/coevorden

Geplaatst: Zo Apr 23, 2006 10:15 pm
door saskya
Hallo, wij gaan de eerste week van Mei weer 3 dagen lopen. We lopen elke dag 1 etappe en als ik het goed zie in het boekje komen we weinig koffiehuizen/restaurantjes tegen. Klopt dit? Zijn dit van die dagen dat je zelf je natje en droogje mee moet nemen voor onderweg? of valt het wel mee?
Groetjes Saskia

Geplaatst: Ma Apr 24, 2006 10:25 am
door Ruud & Lia
Op zich zijn er voldoende pleisterplaatsen op dit traject. In tegenstelling tot bijv. Hardenberg-Ommen.
Omdat je er echter nooit zeker van kunt zijn dat die pleisterplaatsen ook daadwerkelijk geopend zijn op de dagen cq. tijdstippen dat jij er voorbij komt, verdient het aanbeveling om ALTIJD voldoende eten en - vooral - drinken mee te nemen.
Voor het overige: veel plezier want wij vonden het een prachtig traject!

Geplaatst: Ma Apr 24, 2006 12:50 pm
door saskya
Ja we hebben altijd wel wat mee, maar we zijn van die : "van koffietent tot eettent" wandelaars. Heerlijk relaxed. :D
bedankt voor je reactie
groetjes Saskia

Geplaatst: Vr Jun 08, 2007 7:55 am
door Woudie
Gisteren hebben wij gelopen van Rolde naar Schoonloo.
Wij hebben het boekje 7e druk, tot onze verbazing was het aangegeven koffie met nr. 17 op de kaart 17 geen koffietent maar een opvang van crisisjongeren en we moesten zo snel mogelijk het terrein verlaten.
Het was een grote tegenvaller omdat je zo verlangt naar lekker zitten en drankje en je denkt dat je daar terecht kan volgens het boekje.
We vonden het een prachtige etappe.

Geplaatst: Vr Jun 08, 2007 8:20 am
door Pieter
Het boekje loopt natuurlijk altijd achter bij de werkelijkheid. Daarom staat er op deze site (kijk bij Accommodaties) altijd een bijgewerkte versie van de acoommodatielijst. Een blik daarop had geleerd dat u inderdaad niet meer terecht kunt bij de Vier Linden in Papenvoort.

Re: koffiehuizen etappes rolde-schoonloo/sleen/coevorden

Geplaatst: Vr Dec 21, 2007 10:15 pm
door eenhuis
[quote="saskya"]Hallo, wij gaan de eerste week van Mei weer 3 dagen lopen. We lopen elke dag 1 etappe en als ik het goed zie in het boekje komen we weinig koffiehuizen/restaurantjes tegen. Klopt dit? Zijn dit van die dagen dat je zelf je natje en droogje mee moet nemen voor onderweg? of valt het wel mee?
Groetjes Saskia[/quote]

Op de etappe tussen Schoonloo en Sleen is in elk geval onderweg niets te eten/drinken te krijgen, tenzij je natuurlijk de moeite neemt om naar het dorp Schoonoord te lopen, maar dat ligt een stuk vanaf de PP-route.

Koffie in Papenvoort

Geplaatst: Ma Okt 17, 2011 5:06 pm
door Jan Lafeber
Een buurman van de voormalige "De Vier Linden" (nu "Another World") die wel het woord gastvrijheid in zijn vaandel heeft staan biedt Pieterpadwandelaars op dit traject koffie aan. Op een boom bij de weg door Papenvoort is een bordje bevestigd met het aanbod op Papenvoort 31 (300 meter naar rechts).
Afbeelding

Verrassende koffie in Sleen

Geplaatst: Ma Mei 28, 2012 12:51 pm
door deavalk
'De Veurkamer' in Sleen is de ontmoetingsplek voor Pieterpad wandelaars en klanten van de AH. Wij werden enthousisast ontvangen door de eigenaresse van de supermarkt. Er staat koffie en thee klaar. En wij troffen het bijzonder, op zaterdagmorgen bracht een klant zelfgebakken koeken waarvan wij mochten proeven.

Een aanrader!!!

Dea Valk

Geplaatst: Za Aug 18, 2012 1:31 pm
door Queenfan
Bij Recreatiecentrum Rijmaaran (Schoonoord) kan je koffie, thee, ijs en diverse versnaperingen krijgen. Ook kun je daar gebruik maken van toilet.

Het ligt vlakbij de Papeloze kerk (hunebed).

www.rijmaaran.nl/

Re: koffiehuizen etappes rolde-schoonloo/sleen/coevorden

Geplaatst: Do Aug 30, 2012 8:38 pm
door treinreizigster
Je moet altijd wat eten en drinken bij je hebben!

saskya schreef:Hallo, wij gaan de eerste week van Mei weer 3 dagen lopen. We lopen elke dag 1 etappe en als ik het goed zie in het boekje komen we weinig koffiehuizen/restaurantjes tegen. Klopt dit? Zijn dit van die dagen dat je zelf je natje en droogje mee moet nemen voor onderweg? of valt het wel mee?
Groetjes Saskia

Re: Verrassende koffie in Sleen

Geplaatst: Do Aug 30, 2012 8:39 pm
door treinreizigster
Bedoeld is hier, voor alle duidelijkheid, een annex die bij AH zelf hoort!

deavalk schreef:'De Veurkamer' in Sleen is de ontmoetingsplek voor Pieterpad wandelaars en klanten van de AH. Wij werden enthousisast ontvangen door de eigenaresse van de supermarkt. Er staat koffie en thee klaar. En wij troffen het bijzonder, op zaterdagmorgen bracht een klant zelfgebakken koeken waarvan wij mochten proeven.

Een aanrader!!!

Dea Valk

Re: koffiehuizen etappes rolde-schoonloo/sleen/coevorden

Geplaatst: Vr Nov 09, 2018 4:25 pm
door MoreThTaste
Hallo, ik heb een (kleine) (Engelse) winkel en theehuis in Schoonoord, aan de 'afwijkwandelroute' van Schoonloo-Sleen. Regelmatig komen gasten langs, en kunnen bij ons ook zitten (wel beperkt plaats binnen, maar buiten hebben we altijd bankjes staan), koffie, thee, chocolademelk, fris, en allerlei lekkers zoals diverse vers gebakken gebak, maar ook pasteitjes ( en in najaar en winter ook soep), dus een kleine lunch ook mogelijk ( en plas-stop). We hebben ook glutenvrij in zowel zoet als hartig, en vegetarisch en vegan. Winkel is hele jaar open, van 11.00 tot 18.00 uur (behalve op zondag en maandag, dan gesloten. Als de Engelse vlag uit hangt, dan ook open op zondag of maandag :) vanwege het bakken taarten enz)
Gelegen aan de Brugstraat, nr 3 (vlak bij de brug, aan de afwijkroute vanuit bos Schoonoord naar 'centrum' Schoonoord) Veel stappen ook wel op de bushalte vlak bij ons, om of naar Schoonloo of naar Sleen te gaan en later het andere deel van de route van 24 km te lopen.
Ik zou zeggen: loop eens binnen
Groetjes, Tessa (More Than Taste Schoonoord)